Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Borovanský klášter se rozloučí s létem koncertem písničkáře Michala Horáka

PR článek

V září proběhnou v areálu Kláštera Borovany poslední dva letní koncerty. Těšit se můžete na koncert písničkáře Michala Horáka a vystoupení smíšeného pěveckého sboru Mendík.

Již tento pátek 4. září se uskuteční koncert nadějného mladého písničkáře a autora písní Michala Horáka. Michal je představitelem nové písničkářské generace, hraje na kytaru, klavír, foukačku, nebo třeba na heligonku po pradědovi. Pohybuje se mezi mnoha hudebními styly, ale jeho muzika by se dala označit převážně jako folk.

Na koncertech dělal předskokana například Tomáši Klusovi, Chinaski, nebo Pokáčovi, se kterým natočil i společný single Netušim. Počet zhlédnutí jeho videoklipů se na YouTube pohybuje v řádech statisíců až milionů. Ihned po skončení koncertu bude ve Stodole v Podzámčí následovat afterparty s Lubošem Voráčkem.

Posledním koncertem letošní Borovanské kulturní mozaiky bude vystoupení smíšeného pěveckého sboru MENDÍK Gymnázia J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích. Sbor vznikl v roce 1989. Mezi jeho úspěchy můžeme mimo jiné vyzdvihnout návštěvu Vatikánu v roce 2017, kdy zpíval na generální audienci u papeže Františka. V Borovanech Mendík vystoupí 18. září v rámci 31. ročníku Hudebních slavností Emy Destinnové pod vedením sbormistryně Olgy Thámové. Areálem Kláštera Borovany zazní slavné muzikálové melodie, spirituály, lidové písně i část ze středověké sbírky písní Carmina Burana.

Více informací a kalendář akcí naleznete na webových stránkách. Zvýhodněné vstupenky jsou v předprodeji v borovanském infocentru nebo na internetu.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Michala Horáka

Štítky Borovany, Borovansko, Borovanská kulturní mozaika, Klášter Borovany, kultura, koncert, Michal Horák, klášter, Tomáš Klus, Chinaski, YouTube, Papež František, Pokáč, Ema Destinnová, Vatikán, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borovanský klášter se rozloučí s létem koncertem písničkáře Michala Horáka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.