Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přílet anděla nebo rozsvícení stromečku? Nad adventními akcemi visí otazník

Přílet anděla nebo rozsvícení vánočního stromečku. Akce, které na budějckém náměstí sledují každoročně tisíce lidí. Letos se ale nejspíš ani jedna z těchto akcí neuskuteční. Město o tom jedná.

Kulturní program, který každý rok doprovází Českobudějovický advent, sledují tisíce lidí. Na slavnostní rozsvícení vánočního stromečku přijde každý rok zhruba osm tisíc lidí, na anděla kolem deseti tisíc a na Staročeskou uličku zhruba stejný počet. Kvůli vládním opatřením jsou ale všechny tyto akce v ohrožení.

„My o tom velmi intenzivně debatujeme, bavili jsme se o tom na radě a dohodli jsme se, že definitivní rozhodnutí o tom, v jaké podobě se akce odehrají, padne příští týden. Nechceme je rušit bez náhrady,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Podle něj by se musela najít nějaká virtuální podoba, prostřednictvím které by se tyto akce uskutečnily. Za organizátory uvedla jednatelka společnosti Art4promotion Lenka Střítecká, že by mělo být jasno příští týden. „Bohužel stále nevím, jak to bude. Součinnost města vázne. Snad v průběhu příštího týdne,“ napsala.

Pokud by nakonec padla volba na zrušení akcí, město začne spolu s pořadateli připravovat náhradní program. „Obecně není snaha to rušit, snažíme se doufat, že ta situace bude lepší,“ dodal Thoma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky advent, Českobudějovický advent, akce, kultura, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přílet anděla nebo rozsvícení stromečku? Nad adventními akcemi visí otazník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.