Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Česká premiéra díla Wild Symphony Dana Browna zahájí Festivalovou zónu v Českém Krumlově

PR článek

Novinkou letošního Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov je Festivalová zóna v Pivovarské zahradě (31. 7.-11. 9.). Tu otevře 31. července od 20:30 h česká premiéra díla Wild Symphony (Divoká symfonie), během které bude její autor, světoznámý spisovatel a skladatel Dan Brown předčítat úryvky ze stejnojmenné knihy.

Napínavé bestsellery Dana Browna v čele se slavnou Šifrou mistra Leonarda, čte dnes doslova celý svět. Málokdo však ví, že Dan Brown je i úspěšným hudebním tvůrcem!

„Vždycky mě bavilo hrát a skládat hudbu,“ říká autor Dan Brown. „Před několika lety jsem se procházel poblíž močálu a slyšel jsem zpívat mnoho různých druhů žab – a znělo mi to jako klasická fuga. Když jsem přišel domů, složil jsem malou skladbu s názvem „Veselé žáby“ a napsal k ní báseň. O dvacet zvířat později se zrodila Divoká symfonie!“

Ta je Brownovou orchestrální prvotinou. Premiéry se dočkala na podzim loňského roku v Záhřebu, kde ji s místní filharmonií nastudoval dirigent Miran Vaupotić. I v Českém Krumlově se ujme provedení, a to spolu s Jihočeskou filharmonií, jejíž je novopečeným šéfdirigentem.

Novinkou letošního Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov je Festivalová zóna v Pivovarské zahradě.

Divoká symfonie obsahuje jednadvacet hudebních portrétů vybraných zástupců říše zvířat. Od radostných rytmů „Skákajícího klokana“, přes tajemné melodie „Podivuhodné velryby“ až po bláznivé tóny „Brilantního netopýra“ nebo „Tančící divočáky“. Zjevnou inspiraci čerpal Brown ve slavných klasických dílech, jako Prokofjevův Péťa a vlk, Saint-Saënsův Karneval zvířat nebo v Brittenově Průvodci mladého člověka orchestrem. Dílech, jejichž společným jmenovatelem je vtip, lehkost a nenásilná snaha o osvětu.

Brownovu hudební prvotinu doprovází stejnojmenná barvitě ilustrovaná dětská kniha, která se okamžitě stala mezinárodním bestsellerem. Tím však Brown zdaleka neskončil a ze své Divoké symfonie udělal multimediální projekt hodný dnešního digitálního věku, když jej pro zvídavé opatřil i speciální aplikací pro mobilní telefony, která umožňuje mimo jiné okamžitý poslech jeho hudby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Wild Symphony, Dan Brown, Festivalová zóna, Český Krumlov, premiéra, hudební festival, Šifra mistra Leonarda, kniha, zahrada, Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká premiéra díla Wild Symphony Dana Browna zahájí Festivalovou zónu v Českém Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.