Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Startuje Vysmátá pouť. Návštěvníci mohou svým úsměvem pomoci SOS dětským vesničkám

Ve středu 11. srpna se v kempu Vranovská pláž poprvé zastaví Vysmátá pouť společnosti E.ON, která nabídne příchozím zdarma řadu netradičních atrakcí pro celou rodinu a také možnost pomoci SOS dětským vesničkám. Třeba jen tím, že se usmějí ve speciálním fotokoutku Úsměvna. Následně se akce rozjede po České republice, kde ji čeká během srpna a září minimálně dalších jedenáct zastavení například v Českých Budějovicích, Kroměříži nebo Otrokovicích.

Právě úsměv – výraz pozitivních lidských emocí, který používáme neustále – si v poslední době pod rouškami a respirátory lidé příliš neužili. „V E.ONu bereme úsměv v jednání s lidmi jako samozřejmost a chtěli jsme zjistit, jak moc chybí, když jsme o něj v posledním roce a půl kvůli nošení roušek a respirátorů ve veřejném prostoru přišli,“ říká Jan Zápotočný, člen představenstva E.ON Energie. I proto E.ON spojil síly s psychology z Univerzity Palackého v Olomouci a realizoval speciální výzkum, který ukázal a potvrdil, jak velkou sílu úsměv má a jak důležitý je v jednání s lidmi.

Potvrdily se předpoklady, že síla úsměvu je obrovská. Jediný úsměv totiž dokáže zajistit, že se lidé na svět dívají až o 37 % pozitivněji. Zajímavý je i fakt, že 84 % lidí úsměv ve většině případů oplatí.

„E.ON například ročně obslouží v asistované péči více než 1,2 milionu požadavků zákazníků. A pokud by výsledky platily přesně a 84 % lidí by pozitivní energii úsměvu, který od nás dostanou, předali dál, dostali bychom se až k dalšímu milionu lidí. A to už by v Česku mohlo něco znamenat,“ dodává Tomáš Bělohoubek, člen představenstva E.ON Česká republika. Pomocí Vysmáté pouti chce E.ON pozitivní energii úsměvu dostat ještě mezi více lidí. 

Jak návštěvníci poutě podpoří SOS dětské vesničky?

Vedle zajímavých a netradičních atrakcí, které jsou zdarma, najdou lidé na pouti také koutek s názvem Úsměvna. V ní si mohou udělat veselou fotku nebo natočit rozesmáté video, sdílet ho pod hashtagem #silausmevu na facebooku E.ONu a E.ON pak každé sdílení promění v peněžitou pomoc pro SOS dětské vesničky. A kromě toho se sdílením videa každý zapojí do soutěže o deset poukazů na luxusní večeři v hodnotě 2 500 Kč.

A není to jediný způsob, jak lze pomoci vrátit úsměv na tváře dětí v SOS dětských vesničkách. Na každém zastavení budou připravené zapečetěné kasičky, do kterých je možné přispět libovolnou částkou. Stejně tak se bude prodávat pouťová limonáda a cukrová vata a také tento výdělek skončí v připravených zapečetěných kasičkách. V celém areálu pouti budou navíc QR kódy, přes které je možné SOS dětské vesničky podpořit.

E.ON podporuje SOS dětské vesničky dlouhodobě

E.ON s SOS dětskými vesničkami spolupracuje dlouhodobě. V minulém roce například nainstaloval do vesničky ve Chvalčově na Zlínsku dvě fotovoltaické elektrárny, které každoročně uspoří až jednu čtvrtinu nákladů na energie celého chvalčovském areálu. Každá z elektráren navíc ušetří ročně produkci 7,3 tuny CO2, takže šetří i životní prostředí. „Snažíme se společně s SOS vesničkami hledat další podobná řešení, která pomohou nejen jim, ale zároveň jsou šetrná i pro životní prostředí,“ vysvětluje Kristýna Novotná z marketingu společnosti E.ON s tím, že i letos E.ON daruje SOS dětským vesničkám některé ze svých energeticky úsporných řešení. Tentokrát zamíří přímo do areálu v Karlových Varech, kde bude i jedna ze zastávek Vysmáté poutě.

Termíny jednotlivých zastávek Vysmáté poutě

11. srpna: Vranovská přehrada – kemp Vranovská pláž
12. srpna: České Budějovice
21. srpna: Zvole nad Pernštejnem (Rodinný den)
28. srpna: Holešov (Rozloučení s prázdninami)
2. září: Veselí nad Lužnicí (Veselské pískovny)
5. září: Lipník nad Bečvou (Akce Rozloučení s létem)
9. září: Znojmo (areál hradu)
11. září: Kroměříž (Svatováclavské slavnosti)
12. září: Ostrava (Ostrava City marathon)
20. září: Karlovy Vary (SOS dětské vesničky)
26. září: Otrokovice (Michalská pouť)
28. září: Šumperk (Šumperská pouť)

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky E.ON, pouť, charita, SOS vesničky, Česko, České Budějovice, Kroměříž, Otrokovice, energie, E.ON Energie, Univerzita Palackého v Olomouci, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje Vysmátá pouť. Návštěvníci mohou svým úsměvem pomoci SOS dětským vesničkám  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.