Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dostih nepoběží jen živí koně

Dne 15. srpna se v jihočeských Netolicích poběží Velká cena Netolic – dostihy, které se u zámku Kratochvíle konají každoročně.

Letošní ročník ale bude zvláštní tím, že kromě např. arabských a achaltekinských koní, dostih poběží i koně na tyči – tzv. hobby horses. Hobbyhrsing je novinka, která se v Čechách objevila teprve nedávno a těší se čím dál větší oblibě, převážně u dětí cca mezi 7-16 roky. Jedná se o zábavu, tvořivost a hlavě sport, který děti zaručeně vytáhne od tabletů a mobilů a provozovat se dá téměř kdekoliv a kdykoliv. Koně můžou být různí – plyšoví, z kartonu nebo i z ponožky- fantazii se meze nekladou… Jejich jezdci se především věnují parkuru a drezůře a tak dostih hh, jak se zkráceně hobby horse označují, je naprosto ojedinělou událostí. Dostih se poběží v 15.40 hod pře Velkou Netolickou, délka tratě bude  100m a přivítáme závodnici např. až z České Třebové.

Děti i diváci si jistě přijdou na své a po oficiálním ukončení dostihů v 16:45 hodin bude před tribunou volná hobbyhorsingová zábava – parkur, slalom a jiné.

Jestli chcete být u toho, přijďte v neděli 15.8.2021 ve 13. hod na Netolické dostihové závodiště a pokud se ještě bude chtít nějaký mladý jezdec nebo jezdkyně dostihu zúčastnit, přihlášku najde na webových stránkách.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky dostihy, Netolice, kulturní akce, dostih, Kratochvíle, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dostih nepoběží jen živí koně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.