Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sport, zábava a kultura na jednom místě. Jubilejní Lipno Sport Fest začíná

PR článek

V sobotu 14. srpna odstartuje jubilejní desátý ročník Lipno Sport Fest a nabídne ještě delší program než v předchozích letech. Potrvá celkem 16 dní a nabídne spoustu sportovních i kulturních zážitků.

Lipenský rodinný areál brzy znovu ožije sportem a výběr bude opravdu obrovský. Parkour, paddleboard, spikeball, veslování, volejbal, fotbal, cyklistika nebo běh včetně horského půlmaratonu. To je jen část sportovních možností, které na návštěvníky od soboty čeká.

Jubilejní 10. ročník zahájí Národní pohár dračích lodí. „Vše proběhne v nádherném prostředí lipenské přehrady a šumavského lesa. Osobně se už nemohu dočkat všech mých kamarádů sportovců, se kterými se na Lipně pravidelně potkáváme,“ řekla Kateřina Neumanová, která je spoluorganizátorkou celé akce.

Nabitý program čeká na návštěvníky od prvního dne. Zahajovací část mimo jiné nabídne testování elektrokol, štafetový závod v běhu či vernisáž výstavy „Voda a civilizace“. Kulturní program jeden večer obohatí i letní kino z projektu nadačního fondu pro Jihočeské naděje. V plánu jsou také tři ČEZ Energy festy na kterých vystoupí řada známých a oblíbených skupin či interpretů. MIG21, Xindl X, Michal Hrůza, Tata Bojs, David Koller či Miro Žbirka, to je jen malý výčet těch, kteří na Lipno dorazí a zahrají. „Od úterý 24. srpna se pak po hudební pohodu postarají také Srdcovky ČRo Dvojky. Provázet jimi budou Miloš Skalka, Martin Hrdinka a Josef Melen. Těšit se můžeme také na živé vysílání ČRo Dvojky s Mirkem Vaňurou a na místě vyhrát i digitální rádio DAB+,“ doplňuje informace o programu mluvčí Rodinného areálu Lipno Olga Kneiflová. Vstup na koncerty i na letní kino bude stejně jako účast na celém sportovním programu zdarma.

Třetí den programu zpestří prvoligoví fotbalisté z Českých Budějovic v rámci Dne s Dynamem, a dojde i na ukázku tréninku hráčů A-týmu. S nimi se představí také mladíci z akademie, kteří budou na Lipně i o týden později. Jeden z posledních dní přinese zajímavý beachvolejbalový turnaj, ve kterém se utkají smíšené dvojice z Jihostroje České Budějovice a ČEZu Karlovarska.

Netradiční zážitek připraví plovoucí stánek Manta5, ze kterého bude možnost projet se po hladině vodní nádrže na katamaránu, tedy netradičním plavidle. Lipno Sport Fest dále umožní vyzkoušet si poprvé v Čechách na jednom místě hned dva foliovací vodní sporty. Prvním je elektrohydrofoil, který nadnáší nad hladinou a jeho rychlost se upravuje bezdrátovým ovladačem. Druhým wingfoiling, jeden z nejmladších sportů u nás, jenž dopřává pohyb po vodě díky tzv. křídlu.

Už poněkolikáté přijede i úspěšný český paralympionik a účastník slavné Tour de France Jiří Ježek. Cyklistická legenda nebude chybět ani na dni s handicapem, který nejen postiženým umožní zkusit si velké množství sportů. Kromě něho se můžete těšit na setkání s olympijským medailistou ve vodním slalomu Vavřincem Hradilkem a nadějnou reprezentantkou a mistryní Evropy ve vodní slalomu v disciplíně kajak Amálií Hilgertovou.

O doplnění energie na Lipno Sport Festu se postará generální partner ČEZ, konkrétně v Energy zóně. „Sport, kultura a podpora cestovního ruchu patří mezi naše regionální priority. To jsou hlavní důvody, proč se jako generální partner již několikátým rokem na akci Lipno Sport Fest podílíme,“ vysvětlil za Skupinu ČEZ Petr Šuleř.

Ohodnoť článek

Štítky Lipno, Lipno Sport fest, kultura, program, Vodní nádrž Lipno, ČEZ, sport, Český rozhlas, olympijské hry, Tour de France, České Budějovice, Mig 21, Vavřinec Hradilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sport, zábava a kultura na jednom místě. Jubilejní Lipno Sport Fest začíná  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.