Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si báječný konec prázdnin plný zábavy v Písku

PR článek

V Písku připravili na poslední prázdninový víkend opravdu pestrý program, který zaujme celou rodinu. V historickém klenotu nad řekou Otavou si můžete užít tradiční městskou slavnost, festival dětské radosti i představení nového seriálu České televize.

V pátek 27. a v sobotu 28. srpna se uskuteční městská slavnost Dotkni se Písku (www.dotknisepisku.cz). Program bude probíhat v Palackého sadech a na zahradě kulturního domu. Můžete se těšit na vystoupení zpěvaček Kataríny Knechtové a Lenny, skupin Poletíme?, Laura a její tygři, České srdce, jazzového orchestru Prague Rhytm Kings a mnoha dalších. Nebudou chybět ani písecké soubory, včetně Píseckého komorního orchestru pod vedením dirigenta Felixe Slováčka mladšího. Jihočeská art rocková kapela Primátor Dittrich oslaví 40 let na scéně. Vedle historického programu jsou naplánována i divadelní představení a besedy.

V neděli si můžete v Písku užít oblíbené Pískoviště – festival dětské radosti (www.piskoviste.info). Letos je jeho hlavním sloganem „Řeka říká“. A to už mnohé napovídá. Můžete si užít krásný den kolem řeky Otavy. Stanete se poutníkem po stanovištích P.I.S.E.K. Vydáte se od PRAMENE u Kamenného mostu k domu U Slona a na promenádu u Sladovny, kde na vás bude čekat INSPIRACE, na Městském ostrově pochopíte SOUVISLOSTI, ponoříte se do krajiny stínů a s proudem naberete ENERGII, abyste mohli pocítit KREATIVITU ve společnosti obřích pískových soch, kde se odehraje večerní tanec světla a stínů nad hladinou řeky Otavy. Na pěti stanovištích bude od 11 do 16 hodin připraven tematický program, který doplní další instalace a vystoupení.

Neděle bude v Písku patřit i krásným koním. Česká televize od podzimu uvede nový cestopisný seriál Českem na koňském hřbetu a do Písku jej přijedou na Starokladrubských koních představit jeho protagonisté, Martin a Ondřej Krausovi. Ve 13 hodin vyjede ze Zemského hřebčince v Písku průvod koní a koňských spřežení městem přes Kamenný most až do Palackého sadů. Tam si po krátkém představení seriálu můžete s herci o natáčení i jejich vášni pro koně popovídat při autogramiádě a focení.

Každé prázdniny prostě jednou končí. Tak proč se s nimi nerozloučit parádně právě v Písku (www.pisek.eu).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Písek, kultura, léto, Otava, Česká televize, festival, slavnost, představení, Katarína Knechtová, Felix Slováček, Poletíme?, České srdce, zábava, Kamenný most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Užijte si báječný konec prázdnin plný zábavy v Písku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.