Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Český Krumlov přivítá jazzového bubeníka Billyho Cobhama i zpěváky z Broadwaye

PR článek

Až do 18. září se na 30. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov představí mnoho hvězd světové hudby. Pokud návštěvníci dorazí na koncerty o druhém zářijovém víkendu, budou si připadat jako v Americe. V pátek 10. září vystoupí jazzový bubeník Billy Cobham. O den později jej na pódiu v Pivovarské zahradě vystřídají zpěváci z newyorské Broadwaye Christiane Noll, Capathia Jenkins a Rob Evan.

„Každý rok festival nabízí kromě klasické hudby i koncerty jiných žánrů. Letos do Českého Krumlova zavítá Billy Cobham, jeden z nejuznávanějších jazzových bubeníků současnosti, který je zároveň uznávaným skladatelem a producentem,“ říká prezident festivalu Jaromír Boháč.

Bill Cobham se proslavil na konci 60. a na začátku 70. let, kdy vystupoval společně s trumpetistou Milesem Davisem a následně se souborem Mahavishnu Orchestra. Spolu s Max Roach a Tonym Williamsem patří k bubeníkům, kteří jako první začali využívat elektronické ovládání bubnů. Podle kritika Allmusic je Cobham „obecně uznávaný jako nejlepší bubeník fusion stylu“. Už v roce 1987 byl uveden do síně slávy časopisu Modern Drummer a v roce 2013 do síně slávy časopisu Classic Drummer Magazine. Časopis Rolling Stone jej dokonce zařadil mezi 100 nejlepších bubeníků v historii. Na festivalu vystoupí spolu s dalšími hudebníky za doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma pod taktovkou Vlada Valoviče. Orchestr se proslavil i v Americe, kde ho svého času zařadili mezi deset nejlepších big bandů na světě.

New York v Českém Krumlově

Letos Mezinárodní hudební festival Český Krumlov opět naváže na dlouholetou tradici. „Do dramaturgie jsme po dvou letech zařadili návštěvníky velmi oblíbenou Broadway Night. Do Českého Krumlova jsme pozvali Christiane Noll, Capathii Jenkins a Roba Evana, kteří přijeli přímo z newyorské Broadwaye. Například Capathia Jenkins vystupovala také v Carnegie Hall nebo její hlas můžete slyšet v hudbě k filmům Nine či Chicago,“ zve na koncert konající se 11. září Boháč.

Návštěvníci se mohou těšit na večer plný muzikálových a populárních hitů. Broadwayské trio představí nejen nejznámější melodie z muzikálů Kabaret, Fantom opery či Bídníci, ale také světoznámé popové evergreeny jako jsou I Will Always Love You nebo Last Dance.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Český Krumlov, kultura, jazz, Mezinárodní hudební festival, Billy Cobham, Broadway, koncert, festival, Christiane Noll, Capathia Jenkins, Rob Evan, Amerika, Mezinárodní hudební festival Český Krumlov, časopis, Miles Davis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov přivítá jazzového bubeníka Billyho Cobhama i zpěváky z Broadwaye  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.