Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sochy z písku na břehu řeky Otavy letos představí partnerská města

V polovině května se v Písku uskuteční vernisáž výstav soch, které se pravidelně objevují na břehu řeky Otavy v centru města. Díla z písku tentorkát připomenou partnerská města. Jejich autoři se pustí do práce na přelomu dubna a května.

Stejně jako doposud vznikne v centru celkem pět děl, která budou letos představovat partnerská města. 

„Spolupráce s několika z nich má letos kulaté či „polokulaté“ výročí. Díla letos vytvoří firma sochaře Mariana Maršálka, který v minulosti na tvorbě soch v Písku spolupracoval. Náklady na vytvoření obřích soch dosáhnou 260 tisíc korun včetně DPH. Umělci na nich začnou pracovat na přelomu dubna a května, vernisáž je pak naplánována na 13. května, kdy odstartuje tradiční akci Pískoviště,“ zve mluvčí města Petra Měšťanová.

Mezi partnerská města patří například německý Bad Leonfelden, dánský Lemvig, lotyšské město Smiltene nebo Veľký Krtíš na Slovensku.  V minulosti se výstava zaměřovala například na pohádky, léto či historii. Letošní třímetrová díla mají ukázat architekturu měst či znaky pro ně charakteristické. 

„Sochy z písku u Kamenného mostu vyrostou již pošestnácté. Během těchto let si získaly významné místo v propagaci města. I v uplynulých dvou letech bylo možné sochy vystavět a jejich význam jakožto volně přístupné atrakce, takřka nezávislé na epidemiologické situaci, vzrostl,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky Písek, město, kultura, řeka, socha, partnerská města, Otava, vernisáž, Slovensko, Bad Leonfelden, Smiltene, Veľký Krtíš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sochy z písku na břehu řeky Otavy letos představí partnerská města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.