Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Klášter Borovany bude od 11. června plný loutek

PR článek

Borovanský klášter zve malé i velké diváky v sobotu 11. června na Slavnostní zahájení ROKU S LOUTKOU. Těšit se můžete na Divadlo Víti Marčíka, prohlídky kláštera s obřími loutkami z Jihočeského divadla a mnoho dalšího.

Program slavnostního zahájení je připraven od 14 do 18 hodin. Čeká vás pohádka Bajaja v podání Divadla Víti Marčíka vystoupí Divadlo Divoloď, Dětské maňáskové divadlo ŠOK, Loutkářský soubor Jiskra Borovany, hudební duo Dubnička  - Lahoda a kejklíř na chůdách. Chybět nebudou tvořivé dílny, pohádkový fotokoutek, a samozřejmě něco dobrého na zub a na svlažení.  

„Návštěvníci poprvé uvidí prohlídkovou trasu kláštera, kterou jsme ve spolupráci s Jihočeským divadlem oživili obřími loutkami. Na historické trase s průvodcem tak narazíte například na okřídleného Pegase, dinosaury a loutky z představení Ztracený svět, obří loutku ptáka Ohniváka nebo borovanského Kašpárka v nadživotní velikosti,“ uvedl starosta města Borovany Petr Jenkner. Vstupné na prohlídky navíc bude pouze po dobu konání akce za zvýhodněnou cenu a vstupenky na prohlídky si můžete zakoupit již nyní na www.cbsystem.cz. Neváhejte, kapacita je omezena a některé loutky při prohlídce možná ožijí.  

Proběhne i několik slavnostních vernisáží. Loutkářský soubor Jiskra Borovany ve spolupráci s Jihočeským muzeem představí výstavu historických i současných marionet, Střední umělecko-průmyslová škola svaté Anežky České připravila speciálně pro borovanský klášter výstavu s unikátním názvem Z toho vám spadne brada! a k vidění budou i umělecká díla dětí ze ZUŠ Borovany a dětského maňáskového divadla ŠOK.

Pouze tento den bude vystaven Vzácný Slověnický misál z Třeboně a iluminovaný prvotisk pocházející přímo z borovanské knihovny. Knihy budou součástí nové historické výstavy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, která se jmenuje Do Borovan s tím! Knihovna borovanského kláštera ve středověku.   

Nesmíme zapomenout na Maringotku Malého divadla. Ta vám ukáže, co se stane, když se spojí genius loci maringotky po slavném loutkářském rodu Kopeckých, loutky ze starých inscenací Malého divadla a nová zvuková technologie schopná simulovat 3D prostor.

Více informací na www.borovansko.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Borovany, klášter, Klášter Borovany, loutky, divadlo, Víťa Marčík, Jihočeské divadlo, Anežka Česká, Ztracený svět, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, slavnostní zahájení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klášter Borovany bude od 11. června plný loutek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.