Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeské Pašice o víkendu oslaví 760 let

PR článek

Keks, Metroklub, Blaťácká pětka, zábavná představení, workshopy pro děti od Bude cirkus a mnoho dalšího se uskuteční v sobotu 16. 7. v Pašicích nedaleko Českých Budějovic v rámci oslav 760 let od založení obce.

Obec Pašice na Českobudějovicku, založená roku 1262, tedy ještě dříve než samotné České Budějovice, oslaví tuto sobotu 760 let od svého vzniku. Malá víska se proslavila i ve známém románu Karla Klostermana Mlhy na Blatech, kde se v ní odehrává část osudů hlavních hrdinů.

Oslavy budou velkolepé, program zahájí od 13:00 hodin Blaťácká pětka, následovat bude rocková skupina Keks a večer zahraje Metroklub Big Band. Večerní program zakončí od 22 hodin DJ. V průběhu dne vystoupí i dětský folklórní soubor Doudlebánek a místní ženy známé pod názvem Pištínské baletky. K dispozici bude zdarma i publikace „Pištín a Pašice léta páně 2021“.

Celý program se uskuteční na louce za rybníkem u pašické návsi. „Obec Pašice je jednou z nejrychleji se rozvíjejících blatských obcí. Všichni jsou srdečně zváni, zajištěno je samozřejmě i občerstvení a dobré počasí,“ zve široké okolí starosta obce Jaroslav Havel.

Komu by se na Zbudovských Blatech zalíbilo, může dorazit i na další akci věnovanou Pištínským baletkám o třetím srpnovém víkendu 20. srpna.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pašice, víkend, oslavy, Jihočeský kraj, České Budějovice, slavnost, představení, Jaroslav Havel, okres České Budějovice, Pištín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské Pašice o víkendu oslaví 760 let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.