Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V srpnu zajděte do letňáku na Saturnina a Dívčí válku

PR článek

Českobudějovické Letní kino Háječek se v srpnu dvakrát promění na největší divadelní amfiteátr a uvede dvě divadelní hry. Pod hvězdnou oblohou můžete zhlédnout v neděli 14. srpna hru Dívčí válka a o čtrnáct dní později hru Můj sluha Saturnin. Vstupenky získáte na www.kinohajecek.cz.

Umístění sedadel v Háječku opravdu připomíná svým sklonem a tvarem starověké amfiteátry a díky své kapacitě nemá v nejbližším okolí Českobudějovicka obdoby. Diváci díky tomu mohou začít unikátní divadelní zážitek pod hvězdnou oblohou.

Jako první se představí v neděli 14. srpna se svým dlouholetým představením (již přes 20 let) Dívčí válka divadelního spolku J.K.Tyl České Budějovice. Tato hra vznikla dle původního scénáře F.R.Čecha a jedná se o mírně provokativní a lechtivý pohled na úsvit našich dějin z dob Starých pověstí českých. Přemysl, Vlasta a ostatní na válečné scéně nenechají rozhodně vaše bránice v klidu.

Druhým představením je dobová komedie Můj sluha Saturnin, kterou uvede Marešovo divadelní společnost také z Českých Budějovic v neděli 28. srpna Těšit se můžete na osobitý humor tohoto díla, které svou originalitou pobaví diváky i v dnešní době. Představí se pohotový, pracovitý a vzdělaný sluha Saturnin se svým suchopárným pánem Jiřím, nemohou chybět postavy tetičky, Milouše, svérázného dědečka a doktora Vlacha.

Vstupenky na obě divadelní představení získáte v předprodeji na www.kinohajecek.cz.

Ohodnoť článek

Štítky Háječek, letní kino, Letní kino Háječek, film, divadlo, kultura, Dívčí válka, amfiteátr, vstupenka, okres České Budějovice, České Budějovice, představení, nebeská sféra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V srpnu zajděte do letňáku na Saturnina a Dívčí válku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.