Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Léto v Boršově nad Vltavou zakončí americkým rodeem a staročeskými dožínkami

PR článek

Jaké to léto 2022 bylo? Rok 2022 pro Boršov nad Vltavou navždy zůstane ve znamení dokončení cyklostezky spojující obec s krajským městem, občané se konečně mohou bezpečně dostat do Českých Budějovic. V letošním roce je to nejdelší otevíraná cyklostezka na jihu Čech, která se stane součástí budoucí Vltavské cesty – cyklostezky od pramenů Vltavy až po její soutok s Labem. 4100 m nové cyklostezky vzniklo díky úspěšné spolupráci tří obcí: Boršov nad Vltavou, Homole a Planá.

V tomto roce boršovští poprvé uspořádali Mistrovství ČR v říčním maratonu na paddleboardech na úseku řeky mezi Zlatou Korunou a Boršovem nad Vltavou. 70 závodníků z celé republiky si užilo peřejnatý úsek řeky se zříceninami hradů Dívčí Kámen a Maškovec, rozválený jez U Rybů i náročný sprint proti proudu do cílové rovinky.

Na již 12. ročníku těžkého krosového běhu ReuterRun, pojmenovaného na počest sestřeleného US pilota kapitána R.Reutera v dubnu 1945, při kterém se v cíli brodí řeka Vltava padl 13. srpna traťový rekord - 12,5 km v náročném terénu s broděním řeky bylo zaběhnuto za rovných 45 minut.

Již deset let místní nadšenci pořádají Zahorčické divadelní léto, které se hraje na dvouhektarové scéně s otáčivým hledištěm naruby. Na čtyři představení přišlo okolo tisícovky dobře se bavících diváků. Hrála se jako vždy originální hra, tentokrát Čertovská republika aneb po čertu anděl nepřijde – neuvěřitelně příznačný název divadelní hry ve vztahu ke všemu, co se okolo nás děje.

Aktivní léto v Boršově nad Vltavou bude ukončeno dvěma akcemi v září. Na 3. září je připraven již 11. ročník Boršovských slavností poprvé v novém formátu: tradiční slavnosti s koncerty a soutěžemi se spojují s Mistrovstvím ČR v americkém rodeu. Od 10:00 hod. budou moci diváci sledovat dovednostní soutěžení honáků dobytka, kovbojů - třídění telat, značkování dobytka, slalom mezi tyčemi a barely, populární Bikini Barrels Race, lasování dětí... V corralu, speciální písčité aréně se představí i místní děvčata s disciplínou Hobby horse. Diváci uvidí okolo 40 koňů s jezdci a speciální dovezené stádo dobytka. Součástí rodea je i trh s převážně westernovým zbožím.

Po rodeu Boršovské slavnosti pokračují sérií koncertů kapel: Bonsai č.3, Deep Purple South Bohemia Revival, Heband a diskotéka DJ Melvin Coxx.

Boršovské slavnosti s rodeem to je především zábava pro celou rodinu.

Poslední akcí jsou Staročeské dožínky organizované boršovskou Obcí baráčníků 10. září od 13:00 hod. před kostelem s následujícím dožínkovým průvodem se selskými povozy až po předávání dožínkových věnců se známou průpovídkou: Paní mámo zlatá, neseme vám věnec ze samého zlata.

V Boršově nad Vltavou se stále něco děje, a tak by se klidně o této obci mohlo napsat: Boršov nad Vltavou je obec, kde chce bydlet každý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Boršov nad Vltavou, léto, konec, akce, americké rodeo, staročeské dožínky, cyklostezka, Česko, Vltava, Labe, České Budějovice, Planá, Homole, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Boršově nad Vltavou zakončí americkým rodeem a staročeskými dožínkami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.