Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Českých Budějovicích se uskuteční festival Otakar na kostkách

V Českých Budějovicích se příští týden uskuteční pouliční festival Otakar na kostkách, na němž se představí umělci z Česka a zahraničí. Program jedné z největších akcí svého druhu v regionu nabídne od 23. do 25. září divadelní představení, koncerty nebo cirkusové výstupy.

„Akrobacie na šálách, divadelní představení špičkových souborů a evropští umělci oživí centrum města tak, aby festival podpořil atmosféru historických ulic, proto jsme pro nultý roční vybrali název Otakar na kostkách neboli král přichází s umělci na ulici,“ uvedla produkční festivalu Petra Soteriou ze spolku Art Residence Bohemia.

Program festivalu bude na řadě míst českobudějovického historického centra, mimo jiné v Panské ulici, na Havraním náměstíčku před Rabenštejnskou věží nebo na Piaristickém náměstí.

Podle Soteriou je festival jednou z aktivit, které mají oživit místní kulturní scénu a zároveň zapojit do programu obyvatele a živnostníky Panské ulice, kde je mnoho obchodů a restaurací. „Součástí bude snídaně se sousedy s bohoslužbou slova, festival zahájí průvod centrem v maskách a některá představení se odehrají v soukromých dvorcích a domech v Panské ulici,“ uvedla.

Festival má podpořit i kandidaturu Českých Budějovic na hlavní evropské město kultury v roce 2028.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějovice 2028

Štítky ČR, kultura, správa, České Budějovice, festival, Česko, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích se uskuteční festival Otakar na kostkách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.