Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rostou! Jihočeské muzeum zve na výstavu hub

PR článek

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích a jeho Mykologický klub vás zvou na již tradiční výstavu plodnic hub spojenou s poradnou pro houbaře a vzdělávacím programem pro školy. Výstava je otevřena denně od pondělí 3. října do pátku 7. října 2022 vždy od 9:00 do 17:30 hodin v hlavní budově Jihočeského muzea. Základní vstupné činí 25 korun, snížené 15 korun. Rodinná vstupenka vyjde na 55 korun.

Pro návštěvníky výstavy jsou připraveny čerstvé plodnice aktuálně rostoucích hub s popiskami, a dále tematické panely s texty a fotografiemi. Během výstavy je v provozu stálá poradna pro houbaře, vedená mykologem Jihočeského muzea a zkušenými členy muzejního Mykologického klubu. Jsou vítány donášky plodnic hub ze strany návštěvníků výstavy.

Souběžně s touto výstavou probíhá do 17. listopadu 2022 i výstava Ing. Tomáš Papoušek – fotografie hub z jižních Čech.

Pro předem objednané školy je připraven i vzdělávací program s pracovními listy „Poznej houby“. Žáci si prohlédnou živé plodnice hub a poté je čeká praktická interaktivní část zakončená výtvarnou aktivitou. Pro SŠ je možné zajistit odborné přednášky i komentované prohlídky s mykologem Jihočeského muzea. Objednávky vzdělávacího programu zasílejte na mail: faktor@muzeumcb.cz nebo vyplňte online formulář na webu Jihočeského muzea v sekci Vzdělávání.

Nejen během trvání výstavy lze zakoupit na recepci muzea i speciální karetní hru kvarteto "Houby v jižních Čechách". Prodejní cena: 80 Kč.

Více informací o výstavě čerstvých hub najdete na webu Jihočeského muzea.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ing. Tomáš Papoušek

Štítky JIhočeské muzeum, výstava hub, houby, České Budějovice, výstava, muzeum, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rostou! Jihočeské muzeum zve na výstavu hub  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.