Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nalaďte se na advent v Klášteře Borovany

PR článek

Nalaďte se na Vánoce ve svátečně vyzdobeném borovanském klášteře. Navštívit můžete například vánoční výstavu s ilustracemi Josefa Lady, adventní divadelní představení, koncerty, řemeslný trh a mnoho dalšího.

Adventní program odstartuje první adventní neděli 27. listopadu tradiční akcí Advent začíná.  Předvánoční náladu se svým spřežením přiveze ve 14 hodin Ježíškův pošťák a spolu s ním do Borovan dorazí sváteční atmosféra. Nebudou chybět živě zpívané koledy, adventní tvořivé dílny a řemeslný jarmark i vůně vánočních dobrot, svařáku a punče. Odpoledne vyvrcholí v 18 hodin slavnostním rozsvícení vánočního stromu s vánočním ohňostrojem. Vstupné je zdarma.

Ve čtvrtek 1. prosince proběhne slavnostní vernisáž výstavy Ladovská zima mezi betlémy. K vidění budou kouzelné zimní ilustrace Josefa Lady, které budou doplněné sbírkou betlémů. Mezi nimi najdete i nový Borovanský betlém, který speciálně pro Borovany vytvořila výtvarnice Kateřina Ašenbrennerová. Výstava bude přístupná do 22. prosince v otevírací době infocentra a navíc v neděli od 15 do 18 hodin. Vstupné je také zdarma.   

V pátek 2. prosince zavítá do Borovan Divadlo Víti Marčíka s vánočním představením Setkání před betlémem. Čeká vás příběh o narození Ježíše a také příběh několika přátel, kteří se každým rokem setkávají před vyřezávaným betlémem, aby společně oslavili Vánoce. A nechybí ani živě zpívané koledy. Vstupné 50 Kč, předprodej www.cbsystem.cz.

Mikuláš s čerty a anděly rozdá dětem mikulášskou nadílku v pondělí 5. prosince. Od 17 hodin se můžete těšit na krátké divadelní představení Když jsou s čerty žerty na nádvoří borovanského kláštera. Vstupné je zdarma.

Ve středu 7. prosince se všichni sejdou u vánočního stromu při tradiční akci Česko zpívá koledy s Deníkem. Koledy si společně s vámi zazpívají Školkový Neuvěřitelný Amatérský Pěvěcký Sbor z MŠ Borovany Šnaps.

Hudba žáků ZUŠ Borovany rozezní borovanský kulturní dům v neděli 11. prosince a nebude chybět ani tradiční vánoční punč, který každoročně k tomuto koncertu patří. Vstupné je dobrovolné.

Adventní náladu naladíte také 17. prosince, kdy v Malovaném sále vystoupí komorní sbor Voces Gaudi pod vedením sbormistryně Šárky Kodýmové a klavírním doprovodem Michaely Vithové. Vstupné je dobrovolné.

Letos nebude chybět v klášterním parku Živý betlém. Borovanští betlémáři zahrají v neděli 18. prosince nejznámější vánoční příběh o narození Ježíška. Vstupné je zdarma.

Novoroční přípitek bude nabídnut v neděli 8. ledna v Malovaném sále na Tříkrálovém koncertě. V rytmu slavných melodií vystoupí Trio Karageorgiev ve složení: Radka Karageorgieva (housle, zpěv), Marcela Křížová (klavír) a Nikola Karageorgiev (violoncello).

Více informací na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Štítky advent, Borovany, klášter borovany, kultura, koncert, Josef Lada, Vánoce, vánoční koledy, Víťa Marčík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nalaďte se na advent v Klášteře Borovany  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.