Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ondřej Ruml zpívá šansony s Jihočeskou filharmonií

PR článek

Slavné šansony v nových úpravách si připravila Jihočeská filharmonie společně s Ondřejem Rumlem a Quintetem Mateje Benka. Písně od Petra Hapky, Michala Horáčka, Davida Bowieho či Davida Rottera zazní 30.3.2023 od 19:00 hodin v divadelním sále Metropolu. Speciálním hostem večera bude zpěvačka Lenka Nová.

„Co je to šanson? Slovo pocházející z francouzštiny, které v českém překladu znamená píseň. Ano. Obyčejná píseň. Měla by tedy být i obyčejně zazpívaná? Ale co vlastně znamená obyčejně? A nemělo by to obyčejně tedy vlastně znít neobyčejně?“ zatím více otázek než odpovědí si klade zpěvák Ondřej Ruml v projektu Šanson.

Přichází v něm s repertoárem písní, ve kterých se za svou pěveckou i divadelní dráhu, jak říká, našel a které považuje za nejdůležitější. „Prvním impulzem zpívat texty jakoby do hloubky a pokoušet se jim vdechnout opravdový život mi byl Horáčkův Kudykam. Vedlejším efektem toho pak bylo, že jsem se zbláznil do Hapky,“ usmívá se Ondřej Ruml, přičemž přiznává, že tvorbu a inspiraci zmíněných autorů nelze na koncertech vynechat. Zároveň se ale znovu ptá: „A co vlastně znamená to vdechnout opravdový život? A kde je hranice mezi hraným projevem a skutečným prožitkem? Nebo snad hraným prožitkem a skutečným projevem? Rád bych na to všechno jednou přišel.“

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně Jihočeské filharmonie a to každý všední den od 10:00 do 17:00 hodin nebo online na stránkách jcfilharmonie.cz.

Ohodnoť článek

Štítky jihočeská filharmonie, ondřej ruml, šanson, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Ruml zpívá šansony s Jihočeskou filharmonií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.