Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Velikonoce na Lipně budou plné dobrého jídla, zábavy a dobrodružství

PR článek

V Rodinném areálu na Lipně si prodloužený víkend o velikonočních svátcích užijete se vším všudy. Hlavním bodem nabitého programu je Velikonoční cesta lišáka Foxe, kterou by si neměli nechat ujít všechny děti, ale ani dospělí. Podíváte se také ke břehům lipenského jezera, protože otevřeno už bude mít také kemp Modřín.

Hlavním hřebem celého velikonočního programu bude výprava lišáka Foxe. Maskot Rodinného areálu Lipno se na svou sváteční cestu vydá na Bílou sobotu 8. dubna ve 13 hodin a postupovat bude přes několik stanovišť rozestavěných po celém areálu. Začátek trasy je umístěn na náměstí před hotelem Element, pokračovat se bude třeba před restaurací Stodola, cukrárnou Povidloň a zavítá se až pod unikátní Stezku korunami stromů.

Pro každé dítě do patnácti let, které se na zábavné a napínavé putování vypraví, bude připravena hrací karta, která umožní vychutnat si velikonoční dobrodružství naplno. Odměna zaručena.

Tím ovšem velikonoční program ani zdaleka nekončí. Nachystány budou také sladké dílničky s cukrárnou Povidloň, samozřejmě nebude chybět pletení pomlázek a další tvoření typické pro velikonoční svátky. I letos si v cukrárně pečlivě vyhráli s přípravou velikonočních pochoutek, které k začátku dubna neodmyslitelně patří. Na výběr bude tradiční mazanec nebo beránek, specialitami jsou vejce na hniličko složené z jogurtového mousse s meruňkovým pyré, kakaovým piškotem a mléčnou čokoládou a čokoládové kraslice s překvapením z mléčné nebo bílé čokolády plněné sněhovými pusinkami.

Nemusí však zůstat jenom u sladkostí. Báječný gastronomický zážitek si odnesete z restaurace Stodola, kde na vás čeká také speciální menu. Od 7. do 10. dubna si kromě stálé nabídky můžete vybrat také z jehněčích specialit, zelných salátů a dalších velikonočních pokrmů.

A aby sváteční dny byly i trochu v pohybu, sportovní vybavení si skočte půjčit do půjčovny Kapitanát v lipenském přístavu. Otevřeno má každý den a vyberete si zde z pestré nabídky koloběžek, kol nebo in-line bruslí.

To ale není vše. Po zimním spánku se znovu můžete ubytovat v jednom z nejlepších kempů v okolí lipenské přehrady – kempu Modřín. Ten se otevírá již ve čtvrtek 6. dubna.

Velikonoce na Lipně prostě budou bohaté, ať už k jihočeskému moři vyrazíte jen relaxovat, sportovat, nebo si užít báječnou a vynikající gastronomii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky velikonoce, lipno, přehrada, šumava, kultura, program, rodina, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce na Lipně budou plné dobrého jídla, zábavy a dobrodružství  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.