Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstaviště láká na nové i tradiční akce. Přijede Kohák i Peroutka, zahraje Škwor

PR článek

Jubilejní ročník výstavy HOBBY společně s potravinářským veletrhem CZECH FOOD EXPO, Slavnosti piva, SUMMER PARK a samozřejmě i Země živitelka. Nejen na tyto akce se mohou až do srpna těšit návštěvníci českobudějovického Výstaviště. Chybět nebudou známí hosté jako například Jakub Kohák, Milan Peroutka a řada oblíbených kapel. Na začátek června je naplánovaný Den s Armádou ČR, na Výstaviště se po letech vrátí i Moda Fashion Day(s).

HOBBY doplní české potraviny

30. ročník výstavy nejen pro zahrádkáře a kutily s názvem HOBBY se bude konat na Výstavišti od 11. do 14. května. Tentokrát akce začíná až ve čtvrtek. Na své si přijdou také například milovníci různých zajímavostí a vychytávek pro domácnost. „Letos bude výstava s novými tématy jako jsou dřevostavby, tiny house a karavany,“ prozradila projektová manažerka výstavy HOBBY Tereza Benešová. Dodala, že výraznou měrou se bude na programu podílet i hlavní mediální partner, skupina Prima. 

„Přijede Pepa Libický se svojí Reuse roadshow. Přiveze i svého hosta, šéfkuchaře Luboše Rychvalského, který je tváří rubriky Beze ztrát v pořadu Receptář prima nápadů,“ uvedla. Právě Luboš Rychvalský bude jedním z hostů národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO, který se letos bude konat poprvé, a to souběžně s výstavou HOBBY.

„Návštěvníci se mohou těšit například i na Ondřeje Slaninu z pořadu Kluci v akci, který celý sobotní den bude vařit z kvalitních surovin od českých výrobců,“ popsala tisková mluvčí Výstaviště Michaela Čeňková. Během veletrhu budou moci lidé ochutnat i koupit tradiční i netradiční české potraviny.  V nabídce budou například mléčné nebo masné výrobky i sladkosti. Představí se samozřejmě i pivovary, lihovary a vinařství. 

Na Slavnostech piva zahraje kapela Škwor i Miro Šmajda. Na Den s Armádou přiveze armáda poprvé tanky

Slavnosti piva, dvoudenní open-air hudební a pivní festival, letos slaví 25 let. Konat se budou od 26. do 28. května. Své pivo by mělo nabídnout zhruba 30 pivovarů. Na čepu budou klasická piva i pivní speciály. Chybět nebudou ani stánky s občerstvením a pro „nepivaře“ budou v nabídce například i různé míchané nápoje. Hudební program bude střídavě na dvou místech, a to před Národním pavilonem Z a tradičně v Pivovarské zahradě. A letos to bude opravdu bomba. Vystoupí kapely jako Škwor, Miro Šmajda s kapelou TERRAPIE, Seven´s unplugged, zakázanÝovoce, Abraxas, He band, a další.

2. a 3. června se pak v areálu Výstaviště bude konat už tradiční Den s Armádou ČR.

„Poprvé bude vystavena výzbroj a výstroj útvarů z celé České republiky. Účast přislíbil vojenský umělecký soubor Ondráš i Ústřední hudba Armády ČR,“ uvedla Michaela Čeňková. Dodala, že v plánu je i výstava historických uniforem a jedná se i o tom, že by byl vystaven i armádní vrtulník. V rámci doprovodného programu se představí i složky Integrovaného záchranného systému. Na dvoudenní Den s Armádou ČR bude vstup zdarma.

Na Summer park dorazí Jakub Kohák, Ota Balage i Milan Peroutka. Děti potěší Kašpárek v rohlíku

Novinou letošního roku je rodinný festival SUMMER PARK, který bude od 23. do 25. června. Návštěvníci se můžou těšit na dny plné sportu a hudby. „Už v tuto chvíli máme potvrzeno zhruba dvacet druhů sportovních aktivit od fotbalu, přes softball, footbag, až po karate. Návštěvníci si budou moci na místě všechno vyzkoušet,“ slibuje projektová manažerka akce Klára Švábek Juhaszová.

Připraveny budou i různé soutěže, hudební program a bude možné se potkat se známými osobnostmi, jak ze světa sportu, tak showbyznysu. Hlavní tváří festivalu je Jakub Kohák, vystoupí Ota Balage nebo Milan Peroutka, Raego a další.  Neděle bude patřit především dětem. Užít si mohou Kašpárka v rohlíku nebo Čiperky. Jeden pavilon bude věnovaný deskovým, on-line a počítačovým hrám. Fantasy svět organizuje internetová show Na tahu.

Země živitelka uzavře léto na Výstavišti

Hlavní událostí roku bude tradičně Země živitelka. Ta se bude konat od 24. do 29. srpna. Jedná se o nejnavštěvovanější a největší zemědělskou výstavu v České republice. Letošní podtitul zní – Na cestě k udržitelnosti. Jako tradičně se zde prezentují všechny zemědělské obory, probíhají odborné semináře a bohatý program pro veřejnost. Agrosalon propaguje i české potraviny. V minulém roce zavítalo na Zemi Živitelku přes 114 tisíc návštěvníků. Představilo se tady více než 600 vystavovatelů.

Vrací se módní show, ke konci roku proběhne Vzdělání a řemeslo nebo Vánoce na Výstavišti

Zajímavé akce se pak budou konat i v dalších měsících, v listopadu největší veletrh středního a učňovského školství Vzdělání a řemeslo, v prosinci prodejní výstava Vánoce na Výstavišti. V průběhu roku probíhá v areálu i řada zajímavých „externích akcí“. Po několika letech se vrací Moda fashion day(s), v květnu proběhne rallye Český Krumlov, v červnu INDIAN RIDERS FEST 2023 a další. Všechny informace a prodej vstupenek jsou na webu www.vcb.cz.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstaviště, České Budějovice, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště láká na nové i tradiční akce. Přijede Kohák i Peroutka, zahraje Škwor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.