Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově budou blíž občanům města

PR článek

Letošní program Slavností pětilisté růže klade důraz na co nejhojnější účast obyvatel města Český Krumlov, kteří se této tradiční akci s přibývajícími turisty v nedávné minulosti raději vyhýbali. Všichni návštěvníci budou mít letos výhodnější podmínky pro vstup včetně možnosti online nákupu vstupenek, Krumlováci se navíc dočkají výrazných slev na vstupném. Přestože město letos na akci ušetří zhruba jeden milion, program nebude výrazněji ochuzen.

Slavnosti pětilisté růže jsou tradiční akcí s pětatřicetiletou tradicí. Letos město slaví jubileum, 770. výročí města Český Krumlov, kdy v roce 1253 bylo poprvé zmíněno jméno Krumlova na listině moravského markraběte a rakouského a štýrského vévody Otakara, budoucího českého krále Přemysla Otakara II., ve které je mezi svědky uváděn Vítek z Krumlova.

Cílem vedení Českého Krumlova je nabídnout zejména občanům města co nejatraktivnější program i podmínky pro vstup. Podle vedení města jsou to slavnosti zejména krumlovských občanů a prioritou tedy je, aby si tradiční oslavu užili právě zejména místní obyvatelé. Došlo k výraznému snížení vstupného z loňských 500 korun na letošních 350 a v předprodeji dokonce na 300 korun za dospělého. Obyvatelé města, jednotlivci, zaplatí 175 korun. Největší zvýhodnění se týká skupin a zejména rodin. Dva dospělí s maximálně třemi dětmi se na slavnosti dostanou za rovnou pětistovku.



„Děláme maximum proto, aby se tradiční akce dostala do trvalého kalendáře všech Krumlováků a všichni jsme se těšili na společné setkání v centru našeho města,“ vysvětlil českokrumlovský místostarosta Dalibor Uhlíř a doplnil: „Program slavností chceme ještě víc propojit s místními soubory jak dětskými, mládežnickými i těmi dospělými. V rámci všudypřítomných a potřebných úsporných opatření jsme sice snížili rozpočet slavností o zhruba jeden milion korun, ale snažili jsme se zachovat maximální možný program, na který jsou návštěvníci zvyklí. Ten se zkrátí na dva dny, na pátek a sobotu, neděle už bude mnohem volnější. Snažíme se cíleně vrátit centrum města a Slavnosti pětilisté růže Krumlovákům, namísto pouhé snahy a motivace o naplnění rozpočtu.“

Kompletní informace včetně programu, ceníku i možnosti zakoupení vstupenek v předprodeji a online zájemci najdou na www.slavnostipetilisteruze.cz.

Ohodnoť článek

Foto Lubor Mrázek

Štítky Slavnosti pětilisté růže, Český Krumlov, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově budou blíž občanům města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.