Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slavnost Dotkni se Písku oživí město

PR článek

Ohňostroj, trhy, adrenalin a hvězdná hudební scéna. Program na letošní městské slavnosti bude opět nabitý. Městská slavnost „Dotkni se Písku“ v ulicích města zaujímá již desítky let nezastupitelné místo v píseckém kulturním kalendáři, vždy druhý týden v červnu přispívá k oživení centra města a láká k návštěvě tisíce obyvatel a návštěvníků Písku.

Centrum kultury města Písek se tak snaží přenést slavnostní atmosféru, kulturu a zábavu do ulic města. Ukázky dobových řemesel s workshopy, historická scéna z období Marie Terezie, jarmark, stavba voru, výstavy, ale i koně pod kapotou historických i současných automobilů, aktivity na řece, koncerty, vystoupení spolků a souborů, program nejen pro milovníky psů, ale i pro všechny věkové kategorie…

To vše a mnoho dalšího doprovází program na hlavním podiu na Velkém náměstí, kde se v průběhu slavností vystřídá celá řada interpretů. V pátek vystoupí, po mladé zpěvačce Pam Rabbit, hvězda české pop music a RnB Ben Cristovao a první den slavností program zakončí slovenská pop-rocková kapela No Name. Sobotní dopoledne začne dětským programem s Bibibum, skladby většiny známých swingových kapel zazní odpoledne v podání Rozhlasového swingového orchestru České Budějovice, zahraje česká rocková skupina Doctor P.P., nevšední hudební zážitek zažijete s Ewou Farnou a ještě než nebe rozzáří ohňostroj, vystoupí Calin, jeden z nejpopulárnějších umělců na rapové scéně.

V Palackého sadech, kromě hudebních a tanečních vystoupení, můžete udělat radost svému čtyřnohému parťákovi. V Pestauraci se bude chlupáčům servírovat pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu z nejkvalitnějších surovin. A navíc bude sobotní program obohacen o vystoupení s pejsky v rámci bloku Očima pejskaře. Živo bude i u kulturního domu, kde bude probíhat workshop ručního kosení, stavba repliky voru Otavského pramene a mnoho dalších aktivit. Zahrada kulturního domu bude patřit oba dva dny těm nejmenším, pro které jsou připraveny soutěže, dílničky, dětská show a nebude chybět ani pískoviště. V průběhu slavností, tedy jak v pátek, tak i v sobotu, budou přímo na Havlíčkově a Fügnerově náměstí připraveny ukázky dobových řemesel a jarmark. Také zde potkáte pouliční muzikanty, flašinetáře, kejklíře, vojáky, ale i dámy a slečny oděné v krásných a bohatě zdobených šatech z období vlády Marie Terezie.

Kompletní program na letošní městskou slavnost „Dotkni se Písku“, která bude probíhat od 9. do 11. června na několika scénách, najdete na www.dotknisepisku.cz.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Písek, kultura, Dotkni se Písku, slavnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnost Dotkni se Písku oživí město  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.