Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Tipy na víkend: Zajděte si do Háječku nebo na jógu do Stromovky

Následující víkend bude podle meteorologů opět tropický. Kde a jak si ho zpříjemnit kromě koupání? Vyrazit můžete na Japonský večer do Letního kina Háječek nebo na nedělní stand up show Underground comedy. Na rybníku Bezdrev se koná mistrovství světa v paddleboardingu a parapaddleboardingu. Milovníci sportu se mohou vydat na jógu do Stromovky.

Pátek

Japonský večer v Letním kině Háječek

Přijďte poznat Japonsko. Tak lákají organizátoři diváky na jedinečný japonský večer s bohatým doprovodným programem ve stylu japonské kultury. Bojová umění, japonština slovem i písmem, povídání nejen o Japonsku. Promítat se bude film Poslední samuraj. Začátek akce je v 19 hodin.

Polaris 2 v Hvězdárně a Planetáriu České Budějovice

Tučňák a lední medvěd jdou opět do akce po stopě vesmírných záhad. Film, který připravila Hvězdárna a planetárium v Českých Budějovicích, je doplněný živým komentářem a vhodný pro děti od pěti let. Vstupenky jsou k dispozici online. Star je ve 13:30.

Sobota

Mistrovství ČR v paddleboardingu a parapaddleboardingu

Na rybníku Bezdrev se koná Mistrovství České republiky v Para-paddleboardingu. Para-paddleboarding je novým sportem pro tělesně hendikepované sportovce. Závodí se na speciálně upravených paddleboardech a v Česku tyto závody pořádá spolek Aktivně s vozíkem ve spolupráci s Českou Federací Stand Up Paddle.

Závody se konají celý víkend, V sobotu začíná závod v deset hodin dopoledne.

Prohlídky ve Vodárenské věži

Historická vodárenská věž, která zásobovala město České Budějovice vodou od první poloviny 18. století, se otvírá návštěvníků. Každou sobotu a neděli až do začátku září můžete navštívit komentované prohlídky. Místa si můžete zdarma rezervovat.

Neděle

Jóga ve Stromovce

Do parku Stromovka můžete v neděli vyrazit na veřejné lekce jógy. Začátek je v neděli od 18 hodin nedaleko občerstvení U Tří ptáků. Lekce vedou instruktoři International Yoga Academy & Yoga Federation of Europe (Evropská federace jógy). Žádná rezervace není třeba, stačí jen přijít, lekce jsou zdarma. Přineste si s sebou podložku a lehkou deku nebo větší šátek na přikrytí na závěr.

V případě nepříznivého počasí se lekce nekonají.

Underground Comedy club

Máte rádi humor? Pak si nenechte ujít stand up show Underground Comedy club, kterou můžete znát z televize. Těšit se můžete na humor, který vás nenechá v klidu. Témata, o kterých se nemluví. „Bude to zase stand-up vostrý, chvílemi sprostý a mládeži do 15-ti let nepřístupný," komentují organizátoři. Start je ve 21 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letní kino Háječek

Štítky kultura, tipy, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Zajděte si do Háječku nebo na jógu do Stromovky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.