Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

I po Borůvkobraní mají Borovany co nabídnout

PR článek

V Klášteře Borovany se v létě koná řada zajímavých kulturních akcí, můžete navštívit i prohlídkovou trasu kláštera, zážitkovou Peklománii, expozici železnice a několik výstav.

Širokou škálu žánrů nabídne série koncertů, při kterých pocítíte díky prostředí zahrady bývalého augustiniánského kláštera neopakovatelnou atmosféru.

Vybere si opravdu každý. Představí se například kapela Hradišťan v čele s Jiřím Pavlicou, ostravští Nedivoč, revival kapely Lucie – Luciáni, písničkář Pavel Čadek, Matěj Ptaszek a Bužma s pravým americkým blues a gospelem, harmonikáři Šumaváci nebo koncertní varhaník Jaroslav Tůma.

Pro malé návštěvníky je připravena velkolepá Bitva o Slamburk, pohádkový muzikál Honza málem králem a další loutkové i hrané pohádky.

Milovníci historie si nemohou nechat ujít prohlídky kláštera Šesti smysly se zážitky, při kterých poznáte historii kláštera formou prožitku s pomocí všech smyslů.

V Podzámčí kláštera naleznete další dvě expozice, které jsou cílené především na děti. Jak si žijí čerti v pekle, z čeho se vaří pekelné dobroty, co se musí naučit malí čerti ve škole a jak vypadá komnata samotného Lucipera vám ukáží průvodci při prohlídce Peklománie. Navštívit můžete i interaktivní expozici železnice Vlakem z Borovan tam a zpátky, která vás seznámí s historií slavné Dráhy císaře Františka Josefa.

V klášteře je zdarma k vidění i několik výstav. V srpnu bude zahájena výstava výtvarnice Kateřiny Ašenbrennerové na motivy veršů Jana Skácela, již nyní probíhá výstava Borovanské retronávraty, která je zaměřena na život v socialistickém Československu v 60. – 80. letech, výstava hracích karet nebo fotoobrazů Michala Dudy.

Odpočinout a zrelaxovat si pak můžete na přírodním koupališti Lazna nebo v klášterních zahradách a parku.

Navštivte Klášter Borovany a vytvořte si nezapomenutelné letní vzpomínky. Více informací a kompletní program najdete ZDE. Zvýhodněné vstupenky jsou v předprodeji v borovanském infocentru, nebo na webu CBsystem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky borovany, kultura, program, výlet, jižní čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I po Borůvkobraní mají Borovany co nabídnout  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.