Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šestý ročník festivalu přinese divákům exkluzivní filmové zážitky

PR článek

Příznivci filmového umění se mohou těšit na šestý ročník festivalu Filmový Písek. Tato filmová přehlídka, která si klade za cíl představit širokou škálu hraných, dokumentárních a studentských filmů, proběhne od 19. do 22. října 2023 v Kině Portyč a na dalších místech Centra kultury města Písek.

Filmový Písek přináší filmovým nadšencům jedinečnou příležitost vidět řadu předpremiérových filmů, jejichž obsahy se staly horkými tématy v českém i mezinárodním kinematografickém světě. Mezi nejvýraznější tituly, které budou uvedeny, patří například komediální drama s prvky hororu Přišla v noci, italsko-české drama Terezín: Láska za zdí, nový český horor Krvavý Johann nebo česko-slovenský dokument Jiříkovo vidění.

Festival se také zaměří na mladé filmaře a studenty filmových škol. Písecká FAMO, SVOŠF a pražská FAMU představí své nejnovější studentské snímky. Tato kategorie filmů bude soutěžní. Vítězný snímek získá Cenu Centra kultury města Písek. Toto ocenění bude významnou motivací pro mladé talenty, které se snaží prosadit v kinematografii.

Kromě bohaté nabídky filmů a projekcí festival nabídne také doprovodný program pro všechny návštěvníky. Workshopy, přednášky, setkání s tvůrci a hudební vystoupení zpříjemní festivalovou atmosféru a umožní divákům hlouběji proniknout do světa filmového umění.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční ve čtvrtek 19. října a bude uvedeno známou herečkou Markétou Hrubešovou. Tento večer se můžete těšit na několik významných hostů, mezi nimiž nebude chybět herec Tomáš Töpfer a tvůrci vybraných filmů. V hudební části se představí například zpěvák Adam Mišík nebo skupina Celebration.

Sobotní večer 20. října bude zpestřen koncertem Kamila Střihavky v Divadle Fráni Šrámka, kterému předchází projekce jednoho dílu televizní série Ikony Kamila Střihavky. Festival dále připomene město Písek v seriálech České televize Volha a Stopy Járy Cimrmana.

Návštěvníci se také mohou těšit na zajímavé besedy a přednášky. Spisovatelka a autorka podcastu Markéta Lukášková bude sdílet své zkušenosti a pohledy na film, režisér Petr Vachler osobně představí a uvede svůj film Tajemství a smysl života. Součástí festivalu je také výstava fotografií Filmové políčko Marka Mičkeho.

Vstupenky na festival Filmový Písek jsou k dispozici na oficiálním webu. Pro ty, kteří nechtějí zmeškat ani jeden okamžik tohoto filmového festivalu, je k dispozici permanentka v hodnotě 590 Kč (s výjimkou filmu Tajemství a smysl života).

Filmový Písek slibuje nezapomenutelný filmový zážitek pro všechny filmové nadšence a milovníky umění. Přijďte si užít čtyři dny kvalitního filmového obsahu a inspirujte se světem kinematografie.

Více informací o festivalu naleznete zde

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky filmový festival, film, písek, kultura, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestý ročník festivalu přinese divákům exkluzivní filmové zážitky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.