Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: V Géčku rozsvítí vánoční stromeček, v Úsilném pořádají Svatomartinský trh

Nadcházející víkend se v Českých Budějovicích a okolí chystá hned několik zajímavých akcí. V pátek se chystá rozsvícení vánočního stromečku, vyrazit ale můžete na Bod obnovy do Biografu Kotva. V sobotu si nenechte ujít Svatomartinské trhy v Úsilném a neděli si zpříjemněte výstavou Architektura 20. století v jižních Čechách.

Pátek 10. listopadu

Bod obnovy, Film a talk show s tvůrci

Filmový festival Černá věž přivádí do Biografu Kotva nové české sci-fi Bod obnovy, a to za účasti režiséra Roberta Hloze a scénáristy Tomislava Čečky. Talk show na téma „Moje celovečerní poprvé“. 

Talk show startuje v půl osmé, od osmi je promítání filmu.

Rozsvícení vánočního stromu v Nákupním centru Géčko

Pokud už se nemůžete dočkat vánoční atmosféry, vyrazte v pátek odpoledne do Nákupního centra Géčko, kde se bude rozsvícet vánoční výzdoba a stromeček. Zimní atmosféru navodí vánoční punč a jablečný závin. Zahraje také českobudějovická kapela The Greens.

Start je v 16 hodin.

Sobota 11. listopadu

Svatomartinský trh v Úsilném

V areálu Pod Kaštany se v sobotu ráno koná Svatomartinský trh. Těšit se můžete na pečení chleba v peci, otevření Mladého vína a husy pečené v peci s knedlíkem a se zelím. 

Akce je od 9 do 16 hodin.

Pohádkovna aneb pohádky pro děti v Horké vaně

S dětmi můžete v sobotu dopoledne zajít na Pohádkovnu do Horké vany. Tentokrát je na programu Vodnická pohádka Koňmo. Start je v 10 hodin.

Aiko & Ménière v Žižkárně

Večer můžete zakončit na koncertu v Žižkárně. Zasněné tóny, neony, energické vystoupení a ojedinělá atmosféra. To je Aiko. Ménière je sólový, experimentální projekt, s příměsí rocku a elektroniky, v podání živé kapely. Brány Žižkárny se otevírají v půl 8.

Neděle 12. listopadu

Výstava Architektura 20. století v jižních Čechách

V neděli vyrazte do Perly na výstavu Architektura 20. století v jižních Čechách. Každý panel je věnovaný konkrétní kategorii staveb a na čtyřech vybraných domech vysvětluje, co je důležité pro pochopení jejich hodnoty. Podrobnosti najdete na stránkách Národního památkového ústavu.

Máte pro nás tip na akci na příští víkend? Napiště nám prostřednictvím funkce „Drbni to“ nebo na email redakce@budejckadrbna.cz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, české budějovice, akce, kulturní tipy, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: V Géčku rozsvítí vánoční stromeček, v Úsilném pořádají Svatomartinský trh  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.