Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Neděle bude ve znamení sportu. Vyrazit ale můžete i do divadla nebo na výstavu

O nadcházejícím víkendu si můžete v Českých Budějovicích užít hned několik zajímavých akcí. Vyrazit můžete do kina nebo divadla, na vernisáž nebo zabijačkové hody. Ujít si také nenechte některé z nedělních sportovních utkání.

Pátek 23. února 

Zabijačkové hody na Družstevním domě

Období zabijaček je v plném proudu a už v pátek můžete na jednu vyrazit do Družstevního domu v Suchém Vrbném. Chybět nebudou tradiční zabijačkové pochoutky od jitrnic a jelit po prdelačku. Těšit se ale také můžete na řízky z krkovice, pečínku, škvarky a další speciality. 

Bačkorové

Posledních pár vstupenek zbývá na představení Bačkorové v Jihočeském divadle. Příběh o návratu muže z vězení do bytu, kde už ho ale nahradil jiný muž. Jak se tohle absurdní soužití vyvrbí? Začátek představení je v 19 hodin.

Sobota 24. února

Pohádky pro kočku

Do Biografu Kotva můžete v sobotu ráno vyrazit s dětmi na promítání krátkých filmů pro nejmenší. Všech pět příběhů bude o kočičkách. Začátek  je v 9:30.

Výstava Heptameron v Alšově jihočeské galerii

V Alšové jihočeské galerii v sobotu koná vernisáž výstavy Heptameron: surrealismy a sen renesance. Vystaveno tady bude 150 uměleckých předmětů, přibližně 40 publikací a periodik, několik videí a audio záznamů. Výstava se symbolicky koná při příležitosti výročí 100 let od publikování Prvního manifestu surrealistů, který napsal představitel francouzských surrealistů André Breton.

Neděle 25. února

FBC Štíři nastoupí proti Sokolům z Brna

První sportovní událostí neděle bude druhý zápas osmifinálové série českobudějovických florbalistů. Ti nastoupí ve Sportovní hale proti Sokolům z Brna. začátek je v 15 hodin.

Dynamo versus Sigma

Ve stejný čas pak odstartuje na Střeleckém ostrově další zápas Dynama, které bude chtít odčinit neúspěšné klání v Jablonci. Tentokrát se na domácí půdě utká s fotbalisty z Olomouce.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FBC Štíři

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Neděle bude ve znamení sportu. Vyrazit ale můžete i do divadla nebo na výstavu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.