Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Království lesa na Lipně zahajuje denní provoz a bude to velká sláva. Buďte u toho

PR článek

Největší lesní hřiště na Šumavě, Království lesa, otevírá po zimní sezóně své brány pro denní provoz. Slavnostní otevření se bude konat v sobotu 27. dubna jako velká oslava pro celou rodinu. Na návštěvníky čeká bohatý program plný her a soutěží pod vedením lišáka Foxe, atraktivní ceny, zábavný kejklíř Slávek, chůdaři, Bibibum a mnoho pohádkové zábavy. K přání úspěšné sezóny se navíc připojí i populární youtuber Jakub Destro.

V Rodinném areálu Lipno sezóna nikdy nekončí a v sobotu 27. dubna naopak začíná v dětském ráji plném zábavy, Království lesa. Po víkendovém provozu v dubnu zde startuje denní provoz tohoto oblíbeného lesního hřiště, a to se neobejde bez slavnostního dne pro celou rodinu. Program odstartuje již v deset hodin dopoledne. Na místo se pohodlně dostanete buď lanovkou Lipno Express, Stezkabusem, nebo příjemnou procházkou z nedalekého parkoviště P2. Pro ty z vás, kteří využijete dopravu lanovkou, nebo Stezkabusem, doporučujeme využít centrální parkoviště P1. Obě parkovací plochy jsou zdarma.

Tiskový mluvčí areálu Jiří Gruntorád prozradil, co návštěvníky kromě bohatého zábavného programu čeká: „Těšit se můžete na dobrodružství v rozlehlých lanových centrech inspirovaných stezkami zvířat, na Království zvířátek, kde nám přibylo pár nový obyvatel. Například králík divoký, český strakáč nebo drobné ptactvo. A nebojte, nebudou chybět ani všemi oblíbené kozičky," říká.

V květnu a červnu si navíc v Království lesa pro své návštěvníky s dětmi přichystali víkendové animační programy. Ty startují vždy v jedenáct dopoledne v lesních dílničkách Modřínek a jsou zdarma. Ideální pro rodiče, kteří si chtějí užít trochu zaslouženého volna.

Dopřejte si adrenalin i jízdu z kopce

Zimní spánek už se blíží ke konci nejenom v Království lesa, ale i v místním lanovém parku. Zážitkové lezení, zdolávání překážek, ale třeba i oblíbený adrenalinový přejezd nad rybníčkem si můžete dopřát také od soboty 27. dubna. A nebojte se, v lanovém parku najdete několik okruhů pro začátečníky i pokročilé a vše vám vysvětlí špičkově vyškolení instruktoři. Kdo na lezení moc není, ale miluje vítr ve vlasech, může využít sjezdové koloběžky od Stezky korunami stromů a na lipenské náměstíčko si sjet po nádherném pětikilometrovém úseku vedeném jak po silnici, tak lesem. Mimo to si v půjčovně můžete vypůjčit kolo, elektrokolo, silniční koloběžku, inline brusle, nebo třeba loď.

Ochutnejte luxusní vafle, nebo pralinky

Až vám po všech zážitcích vyhládne, zastavte se v restauraci Stodola. Místní kuchařský tým připravil pro návštěvníky na tento víkend vafle na mnoho způsobů. Nebude chybět klasika s ovocem a zmrzlinou. Ovšem bubou i slané varianty s trhaným masem, nebo například kozím sýrem. Zákusek si pak naplánujte v cukrárně Povidloň, kde si pro vás šéfcukrář Mandys připravil 20 druhů pralinek.

Víkend na Lipně nebude mít chybu a více informací naleznou návštěvníci na webu lipno.info.

Ohodnoť článek

Štítky Království lesa, Lipno, otevření, léto, zábava, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Království lesa na Lipně zahajuje denní provoz a bude to velká sláva. Buďte u toho  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.