Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějce ovládnou běžci, Žižkárna nabídne festival minipivovarů

Nadcházející víkend se v Českých Budějovicích koná hned několik zajímavých akcí. Vyrazit můžete na náměstí Přemysla Otakara II,. kde se celou sobotu koná doprovodný program k půlmaratonu nebo do Žižkárny na festival Žíznivá Žižkárna.

Pátek 31. května

Předzávodní proběhnutí 

Už v sobotu startuje na náměstí Přemysla Otakara II. dvanáctý ročník půlmaratonu. V rámci něj se můžete v pátek odpoledne proběhnout, pořádně se před závodem zahřát, popovídat si s ostatními běžci a naladit se na atmosféru půlmaratonu. Výběh povede od IGY Centra v 17 hodiny Eva Vrabcová Nývltová.

Žíznivá Žižkárna

Budějcká Žižkárna hostí v pátek a v sobotu festival minipivovarů Žíznivá Žižkárna. Těšit se můžete na piva z českých i zahraničních pivovarů. Budete mít možnost ochutnat piva z pivovarů jako Zichovec, Sibeeria, Nozib, Obora, Hulvát, Březí Koza a mnoho dalších.

Sobota 1. června

Den dětí u Velkého jezu

První červnový den bude už tradičně patřit dětem. Pro ně se koná po městě hned několik akcí. Vyrazit můžete například k Velkému jezu. Děti tady čeká bohatý program plný zábavy, soutěží a kreativity. Začátek je v 11 hodin.

Běžecký festival Mattino půlmaraton České Budějovice

Letošní ročník půlmaratonu v Českých Budějovicích je součástí běžeckého festivalu. Pokud tedy nepatříte mezi aktivní běžce nebo si na více než 21 kilometrů dlouhou trať zatím netroufáte, můžete dorazit na českobudějovické náměstí, kde je připraven bohatý doprovodný program. Představí se tady několik budějckých sportovních klubů a můžete fandit běžcům.

Neděle 2. června

Salsa na Střeše

A už tradičně můžete v neděli odpoledne vyrazit na lekci salsy na Střechu. V 17 hodin začíná workshop, na který může přijít úplně každý, a od 18 hodin začíná salsa a bachata party.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Runczech

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějce ovládnou běžci, Žižkárna nabídne festival minipivovarů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.