Počasí dnes27 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Letní kino Háječek láká na tematické večery a nové prostory

Letní kino Háječek už netrpělivě vyhlíží další sezónu. V té se mohou diváci těšit nejen na pestrou paletu filmových žánrů, ale i na tematické večery, jógová odpoledne a vylepšené zázemí. Rekonstrukce se totiž dočkaly toalety a dlažba u vstupu. První projekce je připravena na 7. června.

Nová letní sezóna v Háječku odstartuje v pátek 7. června. „Sezónu otevřeme rodinným filmem Wonka s doprovodným čokoládovým programem. Budeme pokračovat třeba českou komedií Sladký život, neopomeneme ale ani oceněné filmy jako Úsvit a Bratři. Diváci se ale mohou těšit i na aktuální novinky jako je Furiosa, noví Mizerové nebo plánovaný Zápisník alkoholičky. Náročnějším cinefilům můžeme nabídnout například Dokonalé dny nebo Sucho,” prozradila Kristýna Vacková z provozního týmu letního kina.

Chybět nebudou ani tematické večery, během kterých se mohou návštěvníci těšit například na film Umění jíst a milovat, během kterého je připravena degustace francouzských vín a dezertů. Na konci června se areál letňáku přemění do princeznovské zahrady, děti si užijí zaplétání vlasů, tancování nebo čajový dýchánek a po setmění se bude promítat pohádka Na vlásku.

Připravena jsou také divadelní vystoupení a koncerty a další program. „Chceme, aby areál žil i jinak než filmem. Naší letošní novinkou jsou proto jógová odpoledne. Nedaleký soutok řek a park přímo vyzývá k aktivnímu odpočinku, takže venkovní jóga v prostoru letňáku byla jasná volba,“ doplnila Vacková.

I láska k filmu prochází žaludkem

Do Háječku můžete i letos dorazit několik hodin před promítáním a strávit v areálu příjemný čas s přáteli nebo rodinou u jídla a pití. Připraveno je hned několik novinek. „Diváci se mohou těšit například na Letní Drink Háječek, šumivé růžové Frizzante, dva druhy piva a točený Cider Magnetic Apple. Máme také nový gril, který bude v provozu pátek, sobotu a dny s očekávanou větší návštěvností. Jeho menu bude neméně zajímavé, v nabídce bude vždy masové i vegetariánské jídlo a nově pikador či Hmyzí burger,” láká diváky David Matějíček.

Vstupné do Háječku zůstává stejné jako v loňském roce 100 korun, zvýhodněná vstupenka vyjde na 70 korun. 

Proměna toalet a dlažby

Kromě nabitého kulturního programu se ale mohou návštěvníci těšit na zrekonstruované zázemí. Město do modernizace letního kina investovalo více než pět milionů korun, upravilo povrchy a modernizovalo toalety. „Toalety byly opravdu slabým místem a nebylo příjemné tam chodit, přestože ty pánské se staly tak trochu ikonickými. Teď už ale máme krásně opravené toalety odpovídající všem současným normám a požadavkům a je to změna, které si návštěvníci všimnou na první pohled,” okomentovala Kristýna Vacková.

Kromě rekonstrukce stávajících toalet se kino dočkalo i vybudování té bezbariérové. Přestože bezbariérovou část hlediště provozovatelé zřídili hned po převzetí kina před čtyřmi lety, kompletní bezbariérovost prostoru chyběla. „Vybudování bezbariérového zázemí je pro kino velmi důležité. Být tu pro každého a hlavně tak, aby pro něj návštěva kulturního zařízení byla pohodlná, je i jedním z cílů všech kulturních institucí ve městě. Do letňáku můžete dorazit na vozíku nebo i s vodicím psem,” upřesňuje Daniel Habrda z týmu letního kina.

Rekonstrukce však nejsou u konce. Do roku 2025 by se měly vyměnit ostatní betonové podlahy a také lavice. „Je to výborná doplňková aktivita pro letní měsíce. Provozovatelé připravili krásný program, kdy míří na různé cílové skupiny a oslovují publikum od malých dětí s princeznovským programem až po velké diváky. Navíc areál nebude využíván jen pro filmy, ale návštěvníci mohu přijít i na koncerty," řekla primátorka města Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Letní kino Háječek

Štítky letní kino Háječek, České Budějovice, rekonstrukce, letní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino Háječek láká na tematické večery a nové prostory  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.