Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vezmi kámoše zadarmo na Slavnosti piva!

PR článek

Slavnosti piva, dvoudenní open-air hudební a pivní festival, začínají v pátek 7. června a patří mezi nejoblíbenější akce, které českobudějovické Výstaviště pořádá. Desítky pivovarů a minipivovarů, soutěžní Pivní stezka o hodnotné ceny a nabitý hudební program – to vše bude součástí 26. ročníku. Brány Výstaviště se otevřou v pátek odpoledne ve čtyři hodiny, v sobotu už ve dvě, akce končí vždy hodinu po půlnoci.

Desítky pivovarů z celé republiky

Pivovary a minipivovary z celé České republiky budou soustředěny na hlavní trase areálu, samozřejmě je doplní stánky s občerstvením (například s grilovanými specialitami, burgery a dalšími lahůdkami). Letošní rok se premiérově představí 5 pivovarů, na čepu bude jako novinka extra chmelený ležák.

„Slavnosti piva patří ke stálým a tradičním akcím v našem kalendáři. Návštěvníci mají jedinečnou šanci ochutnat desítky druhů tradičních i netradičních piv, se kterými se běžně v obchodě nebo restauraci jen tak nesetkají,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Walda Gang, Bára Basiková, UDG a budějcké kapely

Dvoudenní hudební program bude převážně na velkém hlavním podiu před Národním pavilonem Z, částečně i v Pivovarské zahradě. V pátek v půl šesté program odstartuje labsko-ústecká poprocková skupina UDG, která pravidelně obráží letní festivaly napříč celou republikou. V půl sedmé zahrají v Pivovarské zahradě Budějčáci DENYHO PARŤÁCI.  V půl osmé bude hlavní stage patřit rockové kapele WALDA GANG v čele se zpěvákem Miro Šmajdem a páteční program zakončí Bára Basiková a její Basic Band. Až do jedné hodiny se (nejen) o hudební doprovod postará Milan Džuba alias DJ DŽUBOX.

Sobotu zahájí budějcká kapela DANGER, po nich vystoupí hard rocková skupina z Ústí nad Labem STARÁ ŠKOLA, hrající vlastní autorské skladby. Českobudějovická progressive metalová kapela SEVEN, založená v roce 1996 Honzou "Kirkem" Běhunkem, začíná na hlavním podiu v 19 hodin. Jako poslední zahraje FLÁM, jejich repertoár tvoří převážně převzaté písničky.

Ochutnávat piva se vyplatí!

Soutěžní PIVNÍ STEZKA se vrací po delší pauze na SLAVNOSTI PIVA. S každým zakoupeným pivem ve stánku libovolného pivovaru bude možné shromáždit razítka do soutěžního lístku Pivní stezky. Pro vítěze je připravena řada cen. Hlavní výhrou je voucher na ubytování na 2 noci pro 2 osoby v Pivovaru Zvíkov, který věnovala Jihočeská centrála cestovního ruchu. 

Program festivalu Slavnosti piva

„Dále můžou účastníci Pivní stezky vyhrát vouchery na zapůjčení aut na víkend, poukazy do restaurací, do wellness, do pivních lázní, sudy piva dle vlastního výběru a mnoho dalšího“, uvádí mluvčí Výstaviště Michaela Čeňková.

Jihočeská centrála cestovního ruchu připravila zábavnou mapu všech jihočeských pivovarů a minipivovarů, která je dostupná online ke stažení nebo je k dispozici na informačních centrech po Jihočeském kraji. Milovníci piva se mohou vydat po stopách pivovarské tradice na 7 pivních trasách a obdržet DIPLOM jihočeského pivního znalce. Více informací ZDE.

SLAVNOSTI PIVA začínají v pátek 7. června v 16 hodin, v sobotu 8. června ve 14 hodin. Brány areálu se oba dva dny zavírají v jednu hodiny po půlnoci. Vstupenky, podrobný program a informace jsou na webu českobudějovického Výstaviště, facebooku a instagramu. Pro skalní pivaře a hudební fanoušky je v nabídce i dvoudenní vstupenka.

Jak se jmenuje kapela, která s Bárou Basikovou vystoupí na Slavnostech piva?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Slavnosti piva, Výstaviště České Budějovice, festival, hudba, pivo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniel Vaclavik

Má zájem vzít kámoše na Pivní slavnosti zadarmo .

Středa, 5. června 2024, 20:14Odpovědět

Vezmi kámoše zadarmo na Slavnosti piva!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.