Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bohatý program pro místní i návštěvníky, to je kulturní léto v Českém Krumlově

PR článek

Celé prázdniny v Českém Krumlově přinesou pestrou škálu kulturních akcí, které nabídnou zábavu pro všechny věkové kategorie. Pořadatelé přináší bohatý program plný hudby, divadla, historických slavností i tematických trhů.

Krumlov Open Air v Pivovarské zahradě

Letní sezónu otevře Krumlov Open Air, který probíhá od 18. května do 13. září v Pivovarské zahradě. Vystoupí populární umělci Pokáč, skupina Mirai, Čechomor nebo dokonce fenomenální Lucie Bílá. Tento hudební festival slibuje nezapomenutelné večery pod širým nebem přímo v srdci našeho města s tou nejkrásnější kulisou.

Na Náplavce to žije

Bistro Náplavka a přilehlý prostor u řeky Vltavy je určen nejen vodákům, ale jako další prostor pro pořádání kulturních, a především hudebních produkcí. Během června již několik koncertů proběhlo a přes léto čeká návštěvníky další zajímavý program, který rozhodně stojí za to navštívit.

Letní divadelní scéna pro děti

Měsíce červenec a srpen budou patřit také dětem. Každý čtvrtek se v Klášterní zahradě budou konat divadelní představení pohádek jako Sněhurka, Plaváček, Zlatovláska a Tři prasátka. Představení začínají vždy v 15:00 a v 17:00 hodin.

Tematické trhy a výstavy

První červencový víkend přivítá Český Krumlov Mint Market (5. - 6. července), trh s originálními výrobky a designem. Následuje Prázdninová knihovna (8. - 12. července), týden plný her, výletů a nových vědomostí pro děti.


Český Krumlov slibuje nezapomenutelné večery pod širým nebem přímo v srdci města s tou nejkrásnější kulisou. Foto: Jan Bohdal

Od 10. do 30. července bude na náplavce u Pivovarských zahrad k vidění výstava "Udržitelnost a civilizace", která nás seznámí s aktuálními tématy ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje.

Festival Krumlov a další hudební lahůdky

Největší letní událostí bude bezesporu Festival Krumlov, který proběhne od 12. července do 3. srpna. Tento prestižní hudební festival nabídne koncerty klasické hudby v jedinečných historických prostorách našeho města. Letošním hlavním tahákem bude koncert velikána operní hudby Placida Dominga, a to 13. července v Městském parku. I letos bude v provozu festivalová zóna, kterou si Krumlováci oblíbili a těší se na ni.

Zpěvačka Dasha završí svým koncertem hudební léto v Zámecké jízdárně 23. srpna, a na 31. srpna je přesunut, kvůli nepříznivému počasí v původním termínu, Den dětí, který nabídne pestrý program plný her a zábavy pro naše nejmenší, opět v Městském parku.

Kulturní léto v Českém Krumlově je příležitostí zažít nezapomenutelné chvíle v našem malebném historickém městě. Bohatý program zaručuje, že si každý najde to své, ať už pro milovníci hudby, divadla, historie nebo rodinné zábavy.

Přijďte se přesvědčit sami a užijte si léto plné kultury a zábavy v Českém Krumlově!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Bohdal

Štítky kultura, léto, Český Krumlov, festival, divadlo, muzika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohatý program pro místní i návštěvníky, to je kulturní léto v Českém Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.