Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Navštivte Hrád(t)kování na Karlově Hrádku

PR článek

Hlubočtí divadelníci Křížžáci mají energie na rozdávání. Nejen, že letos uvedli novu divadelní hru Nebezpečná přítelkyně, ale připravili i velmi pestrý program na léto.

Již třetím rokem pořádají společný projekt pod názvem Hrád(t)kování na Karlově Hrádku nedaleko obce Purkarec. V prostorách tohoto malebného hrádku se odehraje divadelní představení, setkají se zde hudebníci různých žánrů a koncem léta se zde budete moci potkat s rytíři, středověkou hudbou a tanečnicemi. Ale pěkně popořádku:

V pátek 12. července od 17 hodin se odehraje divadelní představení Rytířova dcera v podání divadelního spolku Křížžáci. Tento středověký sitcom, jak jej divadelníci nazvali, vypráví mimo jiné i o tom, kterak se po bitvě u Kresčaku dědečkem státi. Rodina rytíře Provoda musí řešit problémy běžného života, včetně problémů s láskou. Rytířský slib nelze zrušit, a tak všichni společně musí vymyslet, jak z té šlamastyky ven. Situační komedie plná humoru, soubojů a intrik se dle kronikáře mohla kdysi odehrát na nedalekém Karlově Hrádku.

Vstupenky na toto představení je možno koupit buď online na www.cbsystem.cz nebo budou k dispozici na místě před představením.

V sobotu 27. července od 13 hodin se koná Multižánrové odpoledne na Karlově Hrádku. Budete se moci zaposlouchat do hudby různého žánru od různých interpretů. Program začne lehce rockově a pokračovat bude vážnou hudbou. Jeho závěr pak bude patřit folk-bluegrassovému stylu. Vstupné na akci je dobrovolné.

Budete se moci zaposlouchat do hudby různého žánru od různých interpretů.

V sobotu 31. srpna od 13 hodin se koná Loučení s létem aneb středověké hrád(t)kování. Program tohoto sobotního odpoledne bude opravdu velmi pestrý. Uvidíte ukázky středověkého šermířského umění v podání skupiny historického šermu Aurum, uslyšíte středověkou živou hudbu v podání skupiny Dei Gratia a nebudou chybět ani tanečnice.

V rámci doprovodného programu si budou moci návštěvníci vyzkoušet své dovednosti ve tvořivé dílně nebo třeba při lukostřelbě. Také si budou moci vyzkoušet středověkou módu, co asi ve středověku frčelo…? Vstupné je dobrovolné.

Program sobotního odpoledne bude opravdu velmi pestrý.

Na každé z těchto akcí bude možno zakoupit malé občerstvení, židličky i podsedáky.

Přístup na celé nádvoří je bezbariérový, samozřejmostí je i bezbariérové WC.

Doprava na Karlův Hrádek je možná buď autem do Purkarce a odsud pěšky nebo na kole po cyklostezce z Hluboké nad Vltavou nebo lodí přímo pod Karlův Hrádek, kde se také nachází molo.

Další informace naleznete na stránkách www.krizzaci.cz nebo na https://www.facebook.com/krizzacihluboka

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hrád(t)kování, Karlův hrádek, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navštivte Hrád(t)kování na Karlově Hrádku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.