Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Iva Bittová vystoupí v Českých Budějovicích na podporu Salesiánského střediska mládeže

PR článek

Zpěvačka Iva Bittová vystoupí 16. října v kostele sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích na benefičním koncertu. Výtěžek z akce podpoří Salesiánské středisko mládeže. Koncert nabídne jedinečné spojení houslí, zpěvu a dětského sboru.

V prostředí, kde se historie setkává s duchovním rozměrem, zazní již 16. října v 19:00 hodin housle a hlas jedné z nejvýraznějších osobností české hudební scény, Ivy Bittové. Kostel sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích se stane dějištěm benefičního koncertu, jehož výtěžek bude věnován Salesiánskému středisku mládeže. Tato výjimečná událost slibuje nejen nevšední hudební zážitek, ale i podporu dobré věci.

Iva Bittová, jejíž tvorba je známá svou kombinací lidových prvků, avantgardními vlivy a hlubokou emocionalitou, se během večera představí jak se sólovými skladbami, tak i v doprovodu dětského sboru Základní umělecké školy Vojtěch, která letos vstoupila do desátého roku své existence.

„Věřím, že hudba má moc léčit a spojovat lidi. Tento koncert v Českých Budějovicích je pro mě příležitostí sdílet radost z hudby s dětmi a zároveň podpořit důležitý projekt, který má smysl," uvedla Iva Bittová. Zpěvačka prošla mnoha hudebními žánry od alternativy přes jazz, rock, klasickou hudbu včetně hostování v opeře. Dodnes se hledá pojmenování jejího hudebního jazyka, který je pro mnohé naprosto originální. Její skladby a kompozice vznikají z podnětu všedního života. „Housle mne provázejí a usměrňují celý můj život, obtížná technická cvičení mi dodávají řád, jistotu, a odhalují mé vnitřní pochybnosti. Jsou zrcadlem mých vnitřních snů a představ, které nesnesou povrchnost. Má komunikace je založena na vibraci a rezonanci zvuku houslí a hlasu,“ říká zpěvačka o své tvorbě.

Výtěžek koncertu bude věnován na podporu zájmového vzdělávání Salesiánského střediska mládeže v Českých Budějovicích. Středisko plánuje rozšíření horolezecké stěny o sloup a nákup horolezeckého vybavení. Část výtěžku bude použita na obnovu pomůcek v kroužcích, konkrétně na opravu keramické pece a na nákup florbalových dresů, v plánu je také podpora programu „doučování“.


Vstupenky na koncert jsou k dispozici v Salesiánském středisku mládeže ve Čtyřech Dvorech (Emy Destinové 1): pondělí až čtvrtek od 13:00 do 19:00 nebo v Karmelitánském knihkupectví (Na Sadech 19) České Budějovice: pondělí až pátek od 8:00 do 18:00. Cena vstupenky je 490 Kč (studenti a děti do 15 let 290 Kč).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, Iva Bittová, koncert, pozvánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Iva Bittová vystoupí v Českých Budějovicích na podporu Salesiánského střediska mládeže  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.