Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Advent v Budějcích začíná na konci listopadu. Opět nabídne kluziště nebo řemeslnou uličku

Přestože je teprve polovina října, přípravy na adventní období pomalu finišují. Adventní městečko, které se v posledních letech stalo jedním z nejvyhledávanějších v republice, se na náměstí Přemysla Otakara II. vrátí už 18. listopadu. Návštěvníci se mohou podle organizátorů těšit na kluziště, vyhlídkové kolo nebo řemeslnou uličku, ale také na mnoho novinek a atraktivní kulturní program.

Českobudějovický advent začne na náměstí Přemysla Otakara II. už 18. listopadu. Na celkem 50 dní se centrum města opět promění do vánočního městečka s charakteristickými domečky, kluzištěm, Zvonkem přání, vyřezávaným betlémem a vyhlídkovým kolem. Chybět nebude podle agentury Art4promotion, která trhy pro Budějce organizuje, ani vánoční foto point, řemeslná ulička nebo Ježíškova dílna.

Vylepšený kulturní program

Kromě vánočního stromu bude centrem celého městečka hlavní pódium, kde je připraven bohatý doprovodný program. „Živý kulturní program na podiu začne v úterý 26. listopadu v rytmu swingu a hned druhý den ve středu zazáří hvězdný host Petra Černocká, která v minulém roce v den vystoupení přišla o hlas, a tak se těší, že nám to vynahradí letos. Tahákem bude určitě vystoupení Ilony Csákové, které bude patřit pódium ve čtvrtek 12. prosince od půl osmé večer,“ prozradil programový ředitel Českobudějovického adventu Roman Havel.

Víkendy budou na hlavním podiu patřit pohádkám pro děti, novinkou je pak nedělní „poobědová“ dechovka. „Každou adventní neděli od 13 hodin budou hrát jihočeské dechové kapely Ševětínka, Třeboňská 12, Šumavská osmička a již tradičně také Jižani. Odpoledne a podvečery budou v neděli patřit folklórním souborům a ryze vánočním koncertům,“ uvedl Havel. V sobotu od třinácti hodin pak bude muzikant Dan Vertígo hrát písničky na přání. 

V programu se objeví také gospelové písně v podání Gospel singers, folková kapela Katie, sbor Pra-mendík nebo jazz v podání Renaty Bilač. „Chybět nebudou ani muzikálové večery, které jsou vyhledávaným bodem programu. Adventní podium nabídne program i na Silvestra, a to až do 22hodin, a také na Nový rok v podobě novoročního koncertu spojeného s krasobruslením. Letošní kulturní program nabídne opravdu mnoho nových interpretů,“ doplnil Havel.

Přílet anděla a rozsvícení vánočního stromu

Jako každý rok se budou pod taktovkou města konat také dvě oblíbené akce, a to přílet anděla a rozsvícení vánočního stromu. „Věřím, že se většina z nás již těší, o Českobudějovickém adventu se mluví po celém Česku a já doufám, že si Budějčáci udělají během adventu čas a adventní městečko si naplno užijí. Dle mého, to bude stát za to,“ pozvala na letošní advent náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Zuzana Kudláčková (Piráti).

Organizátoři připravili také pravidelný program v podobě Adventního magazínu, který ve všední dny v pravidelném čase v 18:30 představí zajímavosti a tipy, co návštěvníci najdou v adventním městečku, a Čtvrtků pro dobrou věc, které budou věnované neziskovým organizacím. Konat se bude také druhý ročník talentové soutěže Vánoční hvězda.

Otevírací doba

Adventní městečko bude otevřené denně od 10 do 22 hodin. Kluziště zahájí provoz 22. listopadu a otevřeno bude od pondělí do čtvrtka od 10:00 do 21:00hod, v pátek a v sobotu do 22 hodin a v neděli do 20 hodin, a to až do 6. ledna 2025. Na Silvestra a na Nový rok se navíc bude bruslit s hudebně zábavným programem.

Půjčovna bruslí bude otevřena denně ve stejných časech jako kluziště a bude zcela nově vybavena od bruslí až po odrážedla a helmy pro děti. Stánky s občerstvením budou otevřené denně minimálně od 10 do 22 hodin a stánky s dárkovým sortimentem a řemeslná ulička budou otevřené minimálně do 20 hodin.  

Ohodnoť článek

Foto Art4promotion

Štítky advent, českobudějovický advent, program, vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent v Budějcích začíná na konci listopadu. Opět nabídne kluziště nebo řemeslnou uličku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.