Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Náplavka ožila rytmem hip hopu

Na budějckou náplavku u Dlouhého mostu přijel Red Bull Tour Bus se svou autobusovou stagí a přivezl s sebou pořádnou nálož hip hopu. Šlo o jednu ze zastávek takzvané Rock for People Warm Up Tour, která, jak už sám název napovídá, vyvrcholí na plzeňské části Rock for People.

Red Bull Tour Bus se v Českých Budějovicích objevil už loni. Letos se ovšem mnohé změnilo. Jednak se přesunulo místo jeho zastávky z náměstí Přemysla Otakara II. na náplavku a změny postihly i line up. Loňské PSH a Prago Union nahradili The PeteBOX a Vladimir 518 s Mikem Trafikem.

Celá akce začala už v 19 hodin, kdy se na scéně objevil DJ ROBOT, který všem, kteří přišli včas, pouštěl známé, ale i méně známé hity převážně hip hopového či R’n’B ražení. Mnoho lidí však do prostoru před pódiem nenalákal. Většina přítomných volila lavičky podél cyklostezky a hudbu si užívala spíše zpovzdálí.

Druhým vystupujícím byl londýnský beatboxer The PeteBox, který už dokázal vytvořit o poznání lepší atmosféru. Svůj set začal klasickým beatboxem, kdy jen svou pusou vytvářel místy až neuvěřitelné zvuky. „Ten má snad bezedný plíce,“ ozývalo se mezi fanoušky. Následně obecenstvu představil svou pedálovou smyčku, kterou si nahrával zvuky, které následně pouštěl a sám tak dokázal prezentovat písně tak, jako by je hrála celá kapela. Pro mnohé nejzajímavější vystoupení této akce.

Hlavním tahákem však byl rapper Vladimir 518 s Mikem Trafikem, kteří osvědčenými hity jak ze sólové tvorby, tak z éry PSH konečně dostali fanoušky pořádně do varu. Jejich vystoupení navíc bylo podtrženo velice dobrým osvětlením pódia, které s přicházející tmou vyniklo a dokreslilo tak celkově velice dobrý dojem z vystoupení.

Napsal Jaroslav Pešek

Red Bull Tour Bus

Pátek, 19. června 2015, 12:23

Red Bull Tour Bus
Red Bull Tour Bus

Štítky tourbus, redbull, hip-hop, Vladimir 518, náplavka, Rock for People, Red Bull, Dlouhý most, Přemysl Otakar II., Prago Union, České Budějovice, Jaroslav Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náplavka ožila rytmem hip hopu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.