Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hned několik památek dnes nabídne hudební zážitek

Vynikající koncert a nádherná památka, to je spojení, které je zárukou skvělého zážitku. Kam vyrazit? Například dnes začíná na zámku v Českém Krumlově Festival komorní hudby, jehož jedním z vrcholů bude rekonstrukce zámecké slavnosti z 18. století - Barokní noc, která se uskuteční dnes a zítra. Festival potrvá až do 4. července.

Navštívit můžete ale i zámek v Jindřichově Hradci, kde proběhne festival Concertino Praga. „V Rytířském sále se v pátek 26. června odehraje závěrečný koncert jihočeského turné vítězů této prestižní mezinárodní soutěže. Mladí talentovaní hudebníci z Čech, Německa a Bulharska se veřejnosti představí v 19 hodin,“ uvedla mluvčí památkářů Jitka Skořepová.

Od pátku do neděle je možné také navštívit festival Okolo Třeboně v zámeckém areálu v Třeboni. Letos zahrají třeba Jiří Suchý, Ivan Hlas či Nezmaři.

Muziku dnes nabídne také zámek Vimperk. Od 21 hodin zde zahraje Dechový orchestr místní Základní umělecké školy. Chybět nebude ani doprovodný program.

Foto: Jitka Skořepová

Štítky zámek, památky, krumluv, Jindřichův Hradec, Český Krumlov, koncert, Concertino Praga, slavnost, Jiří Suchý, Ivan Hlas, Německo, Třeboň, Česko, Bulharsko, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hned několik památek dnes nabídne hudební zážitek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.