Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Změna dopravy na festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou

Pokud se tento pátek a sobotu chystáte na festival Hrady CZ do Rožmberku nad Vltavou autem, čeká na vás změna dopravy, která povede ke zrychlení a zlepšení příjezdu na akci.

Vzhledem ke skutečnosti, že v předchozích letech docházelo ke značným kolonám a zácpám při příjezdu k festivalovému areálu přes obec Rožmberk nad Vltavou, bude letos z rozhodnutí odboru dopravy MÚ Český Krumlov doprava zorganizována následovně: přes Rožmberk nad Vltavou se autem jezdit nebude, silnice vedoucí z Rožmberku do kopce k festivalovému areálu bude určena pouze pro pěší a vjezd motorových vozidel na ni bude zakázán.

K příjezdu na festival tak bude nutné využít dvě trasy vedoucí po silnicích 3. třídy. Při příjezdu od Českého Krumlova odbočíte z hlavní silnice č. 160 v obci Nahořany doprava na silnici č. 1622 a následně u Malšína uhnete doleva na silnici č. 1602, po které přes obec Přízeř přijedete až na parkoviště u festivalového areálu. Při příjezdu od Vyššího Brodu pojedete po silnici 3. třídy č. 1623 přes Hrudkov, která vás dovede až na parkoviště u festivalového areálu. Pro každou z příjezdových tras je vyhrazené samostatné parkoviště s nájezdem v příslušném směru, aby nedocházelo ke křížení automobilů. Obě příjezdové trasy budou dobře a zřetelně značené standardními dopravními značkami.

Organizátoři festivalu Hrady CZ upozorňují, že uzavírku silnice v Rožmberku nad Vltavou bude důsledně kontrolovat policejní hlídka a ve městě samotném je jen minimum parkovacích míst. Věří, že toto dopravní omezení výrazně zlepší festivalový komfort a bude přijato s pochopením. Současně však doporučují přijíždět na festival s dostatečným časovým předstihem. Festivalový areál se v pátek otevírá již v 16 hodin a v sobotu v 10:30.

Tisková zpráva

Štítky festival, Rožmberk nad Vltavou, doprava, Hrady CZ, silnice, Český Krumlov, Nahořany, Malšín, Přízeř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna dopravy na festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.