Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzeum Novohradských hor v létě nabízí i pohádková představení

Léto plné dětských představení nabízí o letních prázdninách nové Muzeum Novohradských hor, které bylo v červenci otevřeno v Horní Stropnici. Návštěvníci se na pohádky mohou těšit každou sobotu, a to vždy od 15 hodin.

Dnes představí Divadlo Viďadlo Pohádky ze staré skříně. Tentokrát se ze staré secesní skříně vyloví dvě klasiky - Otesánek a O Palečkovi.

A co dál? Příští týden bude zaměřen na vodníky. Spolek Storytelling, který tvoří Dominika Šindelková, Markéta Holá, Matěj Záhořík a Jiří Šmirk, odvypráví Vodnické pohádky, které budou spojené s cákáním, rácháním a také kouzly.

8. srpna vystoupí Víťa Marčík junior a jeho Divadlo Já to jsem, 15. srpna představí Jitka a Jakub Doubravovi svoji verzi Karkulky červené, 22. srpna přijede Téměř divadelní společnost a o finále se postará 29. srpna Martin Hak, který dá na výběr z několika klasických pohádek.

Soboty jsou v Muzeu Novohradských hor obohaceny také o řemeslné a tvůrčí dílny. Dnes se bude Jiří Honyss věnovat tradiční lidové technice podmalby na sklo.

Štítky muzeum, Novohradské hory, představení, pohádka, Horní Stropnice, Víťa Marčík, divadlo, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum Novohradských hor v létě nabízí i pohádková představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.