Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První ročník Hornoplánské traktoriády se povedl nad očekávání. Bavili se jak soutěžící, tak diváci

46 soutěžících, takřka 1000 diváků, krásné počasí, skvělá nálada... Tak by se jednou větou dala popsat Hornoplánská traktoriáda, která se v sobotu 17. října uskutečnila na hřišti na Dobré Vodě. Jednalo se o premiéru, která dopadla nad očekávání. Spokojeni byli všichni - organizátoři, soutěžící i návštěvníci. Město se tak může pochlubit novou tradicí.

„Máme samozřejmě radost, protože až takový zájem jsme nečekali. Předpokládali jsme, že se zúčastní zhruba 25 traktorů, nakonec jich bylo takřka dvakrát tolik. Stejně tak nás těší, že si soutěžící naši trasu chválili, někteří dokonce podotkli, že patřila k nejlepším a nejzábavnějším, kterou doposud zažili. Trať dal dohromady místostarosta Horní Plané František Kundrát, který zároveň přišel s prvotní myšlenkou na uspořádání traktoriády. Soutěže se také aktivně zúčastnil,“ řekl Jiří Hůlka, starosta Horní Plané.

Traktoriáda měla dvě kategorie (domácí a tovární výroba), takže se z vítězství radovali dva soutěžící - v kategorii domácí výroba dosáhl nejlepších výsledků Pavel Turnhofer z Bujanova a v kategorii tovární výroba Jaroslav Urban z Milné.

Na tvářích všech soutěžících bylo poznat, že se královsky baví. Ostatně akce měla úžasně uvolněnou atmosféru. Pobavil i doprovodný program. Pozornost vzbuzovaly hlavně akrobatické jízdy na kole, které diváci mohli sledovat přímo vedle soutěžní trasy.

Tak zase za rok!

Štítky traktoriáda, Horní Planá, Dobrá voda, a.s., Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ročník Hornoplánské traktoriády se povedl nad očekávání. Bavili se jak soutěžící, tak diváci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.