Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hluboká zve o státním svátku na Zámecké nostalgie. Prohlídky budou zdarma

Turistická sezóna je takřka u konce, což ale neznamená, že máte zůstat doma a čekat na jaro. Na státní svátek 28. října můžete vyrazit třeba na zámek Hluboká. Od 10 do 16 hodin se zde uskuteční mimořádné komentované prohlídky 2. patra nazvané Zámecká nostalgie.

Zpřístupněny budou prostory druhého patra, kde se připravuje nová prohlídková trasa, která se bude zabývat hostinskými pokoji. „Návštěvníci si tak budou moci poprvé prohlédnout například Apartmá Černínů. V něm uvidí salon princezny Josefíny Černínové, rozené Schwarzenbergové, pokojík pro černínskou komornou a obdivovat budou moci kachlová kamna z delfské fajánse,“ uvedl kastelán zámku Miroslav Pavlíček.

Turisté si projdou místnosti, ve kterých byli ubytováni například Klement Gottwald či Leonid Iljič Brežněv. Ujít by si návštěvníci neměli nechat ani promítání rodinných snímků ze života rodiny Schwarzenbergů - záběry jsou z Hluboké či Červeného Dvora.
Každá prohlídka bude mít kapacitu 25 osob ve skupině. Vstupné je zdarma a rezervace není možná.

Prohlídky se budou konat od 10 do 16 hodin. Kapacita prohlídky je omezená na 25 osob ve skupině. Vstupné je zdarma, rezervace není možná.

Štítky Zámek Hluboká, nostalgie, státní svátek, Schwarzenbergové, Leonid Iljič Brežněv, Klement Gottwald, Černín, zámek Miroslav, Červený Dvůr (Krnov)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká zve o státním svátku na Zámecké nostalgie. Prohlídky budou zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.