Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brazilský jazzman přilákal na Piarisťák tisícovku lidí

V rámci Jihočeského jazzového festivalu, který se v Budějcích odehrál v závěru minulého týdne, vystoupil poprvé v České republice jeden z nejznámějších a nejuznávanějších jihoamerických hudebníků, brazilský kytarista, skladatel a zpěvák Joăo Bosco.

Festival odstartoval v pátek v podvečer na Piaristickém náměstí. Hned první den si mohli příznivci pohodové hudby vychutnat budějckou formaci Bobesh a také hvězdu večera - skupinu Jazzanova s Paulem Randolphem.

„I přes to, že hustě pršelo, přišlo v pátek večer kolem pěti set lidí. Hlavně na vystoupení Jazzanovy déšť přestal, takže koncert proběhl celkem v pohodě,“ sdělil Budějcké Drbně jeden z pořadatelů Jiří Grauer.

V sobotu už zase svítilo sluníčko a bylo příjemné teplo. Piaristické náměstí se tak pomalu plnilo. Při první kapele, domácích Groovin´High, bylo možné si ještě sednout na dřevěné lavice, které tady byly pro diváky přichystány. Při vystoupení Joăo Bosco Quintetu nebylo již na náměstí vůbec k hnutí a fronta na pití nebrala konce.

Nové Robert Balzar Trio, které většina lidí zná jako skupinu, která se podílela na hudbě Dana Bárty, představilo i písně z nového CD. To vyjde v září a bude se jmenovat Discover Who We Are. Podle ochutnávky, která nám na festivale byla naservírována, se máme na co těšit.

Pátkem a sobotou však Jihočeský jazzový festival nekončí. Ti z vás, kteří si chtějí užít další skvělou hudbu, se mohou tuto středu vydat ještě do Třeboně, kde na Masarykově náměstí vystoupí tři další kapely. A vstup bude zcela zdarma!

Jako první si od půl šesté vychutnáte budějcké unOrganized Band, od sedmi pak Take Four Point Five z Rakouska a večer zakončí skupina z Kanady The Souljazz Orchestra.

Štítky Jihočeský jazzový festival, Joao Bosco, Jazzanova, České Budějovice, Piaristické náměstí, festival, hudba, Česko, Paul Randolph, Drbna.cz, Robert Balzar, Dan Bárta, The Souljazz Orchestra, Kanada, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brazilský jazzman přilákal na Piarisťák tisícovku lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.