Budějovice mají svůj první Gourmet festival

Čerstvé suroviny a kuchařské umění. Tak zní recept na kvalitní gastronomii, který chtějí předložit obyvatelům krajského města organizátoři Gourmet festivalu. První ročník zajímavé akce se uskuteční již 23. a 24. září vždy od 10 do 22 hodin v ulici Dr. Stejskala.

Hlavními pořadateli Gourmet festivalu jsou rodinná restaurace Vin De Café a statutární město České Budějovice. Pořadatelé by navíc chtěli oživit město po skončení letní sezóny a pozvednout úroveň gastronomie v jihočeském regionu.

„Chceme, aby se Gourmet festival opakoval každoročně a přispěl tak ke gastronomické osvětě široké veřejnosti. Proto program přeneseme přímo na ulici,“ vysvětluje cíl projektu jeden z organizátorů David Burian. Radost z gastronomického festivalu má i náměstkyně primátora Ivana Popelová, která převzala nad festivalem záštitu. „Město vítá aktivity směřující ke zvyšování kvality gastronomie v Českých Budějovicích.“ Jako dobrý směr pro rozvoj turistického ruchu v našem městě pak festival vidí i představitelé komise pro cestovní ruch.

„Na festival přijedou předvést své umění šéfkuchaři z celé Evropy. Všichni mají zkušenosti z restaurací oceněných michelinskou hvězdou. V zastřešené restauraci přímo na ulici budou návštěvníci nejen sledovat kuchaře přímo při práci, ale také za přijatelnou cenu budou moci ochutnat jejich výtvory,“ přiblížil jedno z lákadel programu festivalu druhý z bratrů Robert Burian s tím, že hosté budou moci ochutnat vždy některý z chodů, který budou šéfkuchaři připravovat také v rámci večerního degustačního programu Chef’s Menu přímo v restauraci Vin de Café.

Nepůjde však jen o ochutnávku pokrmů, ale je přichystána také široká nabídka delikates, pochutin, vín, piva, míchaných koktejlů a dalších gastronomických produktů. „V tržnici evropských a českých delikates představí dodavatelé produkty z Čech, Francie, Rakouska, Itálie, Belgie, mimo jiné sýry, šunky, uzeniny a další delikatesy. Vedle ochutnávek bude možno si tyto produkty také zakoupit,“ doplňuje další část programu David Burian.

Celodenní program zpříjemní živé kapely různých žánrů a o moderování se postarají Luboš Voráček a Ivan Vodochodský.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky festival, gastronomie, České Budějovice, restaurace, Robert Burian, Ivan Vodochodský, Evropa, Itálie, Francie, Rakousko, Belgie, Česko

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.