Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Café Klub Slavie oslavil rok provozu a čeká ho hvězdné jaro

Na blížící se jarní měsíce připravil budějcký Café Klub Slavie pro své návštěvníky doslova hvězdný program. V bývalé restauraci Kulturního domu Slavie odstartuje nový projekt - série koncertů kapel velkých jmen v klubovém podání.

Lidé uslyší takové hvězdy, jako jsou třeba Monkey Business nebo Tatabojs. „Tyhle kapely znají třeba z letních festivalů, ale v klubové atmosféře, kde jsou hudebníci téměř nadosah, si je mohou vychutnat úplně jinak,“ říká dramaturg klubu Lukáš Zahradník a dodává: „Na koncerty bude jen omezený počet dvou set vstupenek. Chceme, aby se lidé na koncertech cítili dobře a mohli si je pořádně užít.“

V pátek 1. března budějovičtí funk-rockoví mladíci Strong Coffee v klubu pokřtí nový videoklip s názvem Bliss. Zahrají výjimečně v akustickém podání s doprovodem piana a smyčcového tria. Hostem skupiny bude divadelní soubor Arte della Tlampač, který uvede Výběr toho nejlepšího ze svých představení.

O týden později, tedy v pátek 8. března, v Café Klubu Slavie více jak po roce přivítají přední českou pop-funkovou formaci Romana Holého Monkey Business, 22. března své ´dechno´ přivezou oblíbení Trabandi.

V pátek 12. dubna se mohou příznivci world music těšit na brněnskou kapelu Čankišou, 20. dubna se večírek na plné obrátky rozjede s nezaměnitelnými Tatabojs. Už následující týden, 26. dubna, pak vystoupí na stejných prknech česká rocková legenda Blue Effect.

Za rok 2012 Café Klub Slavie uspořádal téměř 200 koncertů, přednášek, projekcí a jiných, většinou tematických kulturních akcí (DnB, Retroparty, apod.) a přivítal na nich více jak deset a půl tisíce návštěvníků.

„Jelikož loňský rok byl prvním celým rokem fungování klubu, byl pro nás jakousi rozběhovou dráhou. Postupně si k nám začali nacházet cestu lidé s nejrůznějším kulturním vyznáním. Letos chceme pokračovat v načatém tempu a nabídnout ještě zajímavější a různorodější program, v němž návštěvníci naleznou také více slavných jmen,“ řekl jeden ze zakladatelů klubu David Matějíček.

Aktuální informace vždy najdete na webu www.klubslavie.cz.

Tisková zpráva

Štítky Café Klub Slavie, program na jaro 2013, klubové koncerty známých kapel, koncert, hudební skupina, Monkey Business, restaurace, kulturní dům, Arte della Tlampač, Čankišou, jaro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Café Klub Slavie oslavil rok provozu a čeká ho hvězdné jaro  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.