Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Černá věž přivítá filmaře a pomůže postiženým dětem

Do začátku druhého ročníku charitativního festivalu amatérských a studentských filmů Černá věž zbývají už jen dva měsíce. Přípravy jsou v plném proudu, autoři již přihlásili své filmy, odborná porota je ve finálním složení a všechny zúčastněné čeká spousta novinek.

„Novinek je mnoho, ale hlavní myšlenka se nemění. Diváci uvidí to nejlepší z neprofesionální české filmové tvorby a veškeré vybírané vstupné jde přímo Centru Bazalka, které se stará o děti a mládež od jednoho roku do 26 let se středně těžkým a těžkým postižením. Výše výtěžku závisí na počtu návštěvníků, proto doufám, že se najde hodně lidí, kteří mají jasno o svém programu ve dnech 23. až 24. listopadu,“ říká Milan Pleva, ředitel Festivalu Černá věž.

Charitativní zaměření zůstává, přesto letošní ročník je nový v mnoha dalších ohledech. Tři promítací pásma jsou rozšířena na čtyři, ale dostupná pro veřejnost jsou jen dvě.

V prvním pátečním uvidí diváci to nejlepší, co na festival dorazilo, tedy všechny filmy nominované v hlavních kategoriích. Druhé sobotní pásmo pak obsadí filmy nominované ve vedlejších kategoriích a také filmy, které jsou zajímavé, ale do nominace se těsně neprobojovali. Zbylá dvě pásma jsou určena pro základní a střední školy.

„Celý Festival vyvrcholí Galavečerem vítězů, na který dorazí tvůrci nominovaných filmů v naději, že se domu vrátí se skleněnou soškou Černé věže. Ale vítězi budeme všichni. Čeká nás bohatý hudebně filmový program s nejedním překvapením,“ dodává Milan Pleva.

Ředitel festivalu také dodává, na co se mohou těšit autoři, jejichž filmy se probojují mezi nominace. „Vytváříme v Českých Budějovicích takové malé Karlovy Vary. Nominovaní autoři budou ubytování ve čtyřhvězdičkovém, zcela novém hotelu Clarion Congress Hotel. Hned při příjezdu je čekají uvítací balíčky, na Galavečeru tisková konference, raut, after party a pro ty nejšťastnější skleněné sošky. Přesto chceme udržet lehce neformální atmosféru, obleky určitě budou moci nechat doma.“

Filmy se spolu utkají v kategoriích malý film, velký film, studentský film, produkce, scénář a herecké výkony. O posledním ocenění, ceně diváků, rozhodují, jak název napovídá, sami diváci během promítacích pásem.

Tentokrát se vše odehraje v českobudějovickém Café Klubu Slavie. Festival pořádá tým sedmi studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity, která festival zaštiťuje, a je financován z programu Think Big Nadace O2, ve kterém tým uspěl s projektovou žádostí.

Mediálním partnerem charitativního festivalu amatérských a studentských filmů Černá věž je Budějcká Drbna.

Napsal Milan Pleva, ředitel FASF Černá věž

Štítky Festival Černá věž, České Budějovice, Milan Pleva, ředitel, Café Klub Slavie, film, festival, Černá věž, filmař, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá věž přivítá filmaře a pomůže postiženým dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.