Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čertova nevěsta míří do kin, v předpremiéře ji uvidí v sedmi městech republiky

Nová pohádka Čertova nevěsta míří do kin, oficiální premiéru bude mít už 28. dubna. Ještě předtím však budou mít šanci nový film vidět v předpremiérách obyvatelé sedmi českých a moravských měst, uvedla tisková mluvčí televize Nova Michaela Fričová.

"Regionálních předpremiér se podle svých časových možností zúčastní také zvláštní hosté – tvůrci pohádky a představitelé hlavních rolí," uvedla Fričová za televizi Nova, která se na pohádce producentsky podílela. První viděli pohádku Brňané, tam již v pondělí přijel film uvést režisér Zdeněk Troška s herečkami Sabinou Laurinovou a Bárou Munzarovou. V úterý se delegace přesunula do Ostravy a Olomouce, následovat bude uvedení filmu v Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Českých Budějovicích a nakonec 27. dubna v Praze.

"Všechny regionální předpremiéry jsou sice již vyprodané, ale další šanci vidět pohádku v předpremiéře budou mít diváci po celé České republice od čtvrtku 21. do neděle 24. dubna vždy v 17.00 ve všech multiplexech," dodala mluvčí.

V pohádkovém příběhu na motivy Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, který Troška se svým asistentem a scénáristou Markem Kališem upravili a dali mu název Čertova nevěsta, bude okolo 160 triků. Diváci se také mohou těšit na skvělé známé herce, ale objeví se i nové tváře. Kromě Sabiny Laurinové, Davida Suchařípy, Báry Munzarové, Jany Andresíkové, Františka Němece, se objeví i Václav Šanda a Eva Josefíková, kteří ztvárnili hlavní postavy. "Jde o mladé začínající herce, studenty DAMU a myslím si, že to pro ně byla velmi dobrá zkušenost. Chovali se naprosto profesionálně a skvěle se mi s nimi pracovalo," pochvaloval si už dříve Troška.

V současné době chystá několik nových projektů. Alespoň jeden z nich, pokud na něj sežene peníze, by letos rád natočil. "V zásobě mám pohádky, komedii i historický televizní seriál. Uvidíme a necháme se překvapit, co se případně podaří," dodal režisér.

Na natáčení prý ráda vzpomíná i herečka Sabina Laurinová, která vlastně prožije jednu ze svých profesních premiér. "Doposud jsem hrála v pohádkách hlavně princezny, nyní poprvé se objevím jako královna. Jde to postupně s věkem, tak teď už jen čekám, až budu hrát ty babičky a ježibaby," řekla nedávno agentuře Mediafax Laurinová.

autor:Martina Týblová

Štítky pohádka, Čertova nevěsta, kino, film, Sabina Laurinová, TV Nova, Zdeněk Troška, herec, Barbora Munzarová, Božena Němcová, Brno, Jana Andresíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čertova nevěsta míří do kin, v předpremiéře ji uvidí v sedmi městech republiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.