Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gerbera zažila jeden z nejlepších koncertů tohoto roku

Podpantofláci z Prahy zavítali do Českých Budějovic a předvedli perfektní show, na kterou budou příchozí ještě dlouho vzpomínat. Kapely Monkey Business a PSH vystoupily společně na pódiu v Kulturním domě Gerbera a předvedly Jihočechům, jak skvěle dokáže rap šlapat za doprovodu živé hudby.

Vystoupení těchto dvou úspěšných kapel se odehrálo ve čtvrtek 26. dubna od osmé hodiny večerní. Sál Gerbery se pomalu plnil a nic nenaznačovalo tomu, že by se tu měl odehrát koncert. Pódium bylo zakryté černou plachtou i v devět hodin večer. Příchozí začínali nervózně přešlapovat. Najednou se však ozvalo: „Dobrý večer!“ a sálem se rozezněly taneční tóny. Plachta byla kousek poodhrnuta a DJ Mike Trafik rozjel výbornou párty, při které se publikum dostávalo do té správné nálady.

V nejlepším se plachta roztáhla celá a na pódium vyskočila kapela Monkey Business. „Chvilku jsem nic neviděl, než si oči zvykly na prudké světlo, ale pak jsem se musel hrozně smát. Matěj měl fakt ránu. Vybledlá zelená šusťáková souprava mu opravdu sekla. Potom jsem se zaměřil na Tonyu Graves, která mi padla do oka jako druhá. Její šílené zdravotní šatičky mě dostaly. Když jsem spatřil Romana Holého ve svatebních šatech, říkal jsem si, že takhle kapela opravdu nikdy nezklame,“ svěřil se za neustálého smíchu jeden z příchozích Budějčáků.

Kapela to na pódiu parádně rozjela. Matěj Ruppert řádil a Tonyi grimasy bavily publikum v prvních řadách. Peneři na sebe nechali chvilku čekat, ale najednou se vřítili na pódium a skvělá show pokračovala. Zazněly pecky jako Praha, Vím já, Můj rap, můj svět či Podpantofláci, všechno za doprovodu Monkey Business, které rozvášnily snad všechny příchozí, kteří pařili jak o život.

Jeden z fanoušků až tak, že se nutně chtěl předvést před všemi. Ze zákulisí okamžitě vyběhla ochranka, ale akčního posluchače zřejmě zachránilo triko s nápisem Monkey Business a PSH, protože Matěj ho nechal vylézt k němu nahoru a užít si svou chvilku slávy. Tu si můžete spolu s ním vychutnat ve fotoreportu Budějcké Drbny.

Přidávalo se hodně písniček. Nejdříve si aplaus užili PSH, po nich se před lidmi znovu objevila kapela Monkey Business – a jakoby se jim nechtělo končit, hráli stále dál. Matěj se nakrucoval v elastickém úborku bez spodního prádla nad hlavami příchozích fanynek, nechyběl ani skok do publika, který vyšel až na druhý pokus.

Kapela dohrála, rozloučila se a potlesk nebral konce. Obě skupiny se opět vrátily, jistě k překvapení všech, a pokračovaly v jízdě. Budějcká Drbna nedělala nic jiného, než zapínala a vypínala foťák, protože když už byla přesvědčena, že jeden z nejlepších koncertů roku končí, tak rozhodně nekončil. Překvapení střídalo úžas.

Nakonec nám ještě Matěj předvedl své umění plivat oheň a po třech hodinách skvělé muziky jsme konečně mohli vyrazit plni energie a dojmů do svých domovů. „Skvěle jsem si zařádila. Věděla jsem, že to bude pecka, ale že taková, to mě nenapadlo. Super, super, super, šla bych klidně ještě jednou,“ řekla Drbně se zářícíma očima jedna raperka.

Koncert PSH a Monkey Business v Budějcích

Pondělí, 30. dubna 2012, 10:05

Koncert PSH a Monkey Business v Českých Budějovicích
Koncert PSH a Monkey Business v Českých Budějovicích

Štítky hudební skupina, koncert, Monkey Business, Matěj Ruppert, Praha, České Budějovice, Tonya Graves, kulturní dům, Roman Holý, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gerbera zažila jeden z nejlepších koncertů tohoto roku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.