Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hudbou a tancem k srdcím lidem s autismem

Tento týden v pátek od pěti hodin odpoledne pořádá spolek Autisté jihu v českobudějovickém Kredance v Riegrově ulici 51 kulturní charitativní večer. Veškerý výtěžek akce bude věnován na podporu osob s poruchou autistického spektra.

Součástí programu bude projekce filmu Srdcem tanga, který vznikl na pomoc osobám s autismem v Kalifornii, a je věnován navazování mezilidských kontaktů lidí s autismem prostřednictvím tance.

Film produkovala Dr. Liza Krassner (University of California Irvine), která se večera osobně zúčastní. Spolu s ní přijede také hollywoodský filmový štáb, který se na vzniku tohoto dokumentu podílel.

Se štábem z Los Angeles bude možno diskutovat o natáčení filmu a v rámci diskuze bude současně natáčen dokument o této akci.

Dalším hostem večera bude americký hudebník Joe Powers, autor neobyčejně působivé hudby k filmu Srdcem tanga. V průběhu večera budou k vidění scénické tance dětí s hendikepem pod vedením Světlany Mládkové.

Program bude dále obsahovat přednášky odborníků na téma autismu v současné společnosti a prodejní výstavu fotografií fotografa Michala Sironě.

Vstupné činí 50 Kč.

Tisková zpráva
www.autiste-jihu.cz

Štítky Autisté jihu, Kredance, České Budějovice, Srdcem tanga, Dr. Liza Krassner, Joe Powers, autismus, tanec, film, University of California, Irvine, Kalifornie, Los Angeles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudbou a tancem k srdcím lidem s autismem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.