Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeská univerzita přivítá studentský festival Sofie se baví

Ve středu 17. dubna proběhne v kampusu Jihočeské univerzity multižánrový festival Sofie se baví. Jedná se o kulturní akci, která je podporována městem České Budějovice, Jihočeskou univerzitou, Filozofickou fakultou a Jihočeským divadlem. Vstup pro všechny návštěvníky je zdarma!

Proč název Sofie se baví? Jméno Sofie pochází z řečtiny a znamená moudrost. Sofie je tedy ztělesněním moudrosti. A moudrost si potřebuje také někdy oddechnout. Proto skupina studentů z Filozofické fakulty Jihočeské univerzity nabídla Sofii pomocnou ruku ve formě jednodenního kulturního festivalu.

Sofiin program započne již dopoledne výstavami fotografů Alžběty Kočvarové a Jakuba Balouna. Od 12 hodin proběhne kreativní prezentace jednotlivých ústavů Filozofické fakulty, která nese název Odpoledne s humanoidy.

Hlavní program festivalu začíná v 15 hodin. Návštěvníci mají možnost zhlédnout divadelní představení Iluminace souboru Já to jsem a dále též Kejklíře Slávka. Nápaditou částí programu je možnost vyrobit si svůj vlastní odznáček a mnoho dalšího na workshopu Druid of the Moon.

Nejen nadšenci fotografie jistě ocení promítání známých Fotojatek. Na louce poblíž budovy fakulty bude vytyčen prostor, který nabízí jedinečnou příležitost komukoliv vyjádřit se jakýmkoliv způsobem, a to ve jménu ideje londýnského Hyde Park, kde se lidé již dlouhá léta nebojí vystoupit se svým názorem nebo uměleckým počinem na veřejnosti.

Pořadatelé jsou velice rádi, že pozvání na festival přijal a vařit přislíbil Martin Škoda. Jeho kuchařka Škoda nevařit nedávno získala prestižní mezinárodní ocenění na Gourmand World Cookbook Awards 2012.

A nakonec se dostáváme k části Sofiina programu, jež patří hudbě. V aule Jihočeské univerzity bude pro náročnější publikum připravena klubová scéna NAAB stage, kde vystoupí Odeur de Violettes, Psychedelický flákač na odstřel, rakouští MuttTricx a mnoho dalších.

Venkovní stage nabídne kapely Sandwitch, No Crapes, Lex Barker, Petting ZOO a Vees! Sofiiným hřebem večera bude táborská, Andělem ověnčená kapela Please the Trees.

Festival přislíbili zahájit děkan Filozofické fakulty Jihočeské univerzity prof. PaedDr. Vladimír Papoušek, CSc. a rektor Jihočeské univerzity Prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc. Festivalové aktuality je možné sledovat na Facebooku a Twitteru Sofie se baví nebo na webových stránkách.

Autorem Sofiina portrétu a vizuálu festivalu je grafik Michal Tejmar, který je též jedním z hlavních organizátorů celé akce. Dalšími organizátory jsou Peter Demeter, Jana Mikolášková, Tereza Müllerová a Anna Zrostlíková. Festivalovou znělku vytvořil Sofiin tým pořadatelů v čele s kreativcem Markem Svobodou.

Tisková zpráva

Štítky Sofie se baví, studentský kulturní festival, Jihočeská univerzita, České Budějovice, festival, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jihočeské divadlo, Filozofická fakulta Jihočeské univerzity, Lex Barker, Libor Grubhoffer, Peter Demeter, Martin Šk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita přivítá studentský festival Sofie se baví  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.