Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kuchaři představili jihočeské speciality v Číně

Jihočeští kuchaři a gastronomičtí specialisté šířili věhlas o jihočeské kuchyni v Číně. Na své misi u Asiatů prezentovali jihočeské speciality a lákali na turistické zajímavosti jihočeského regionu, řekl ve středu gastronomický specialista Petr Šíma.

Do Číny se vydalo pět jihočeských kuchařů do nejrůznějších hotelů, aby představili potenciálním hostům jihočeskou gastronomii. Akci iniciovalo Folklorní sdružení České republiky a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Tým ve složení Petr Šíma, gastronomický specialista, Petr Scheinflug, kuchař restaurace Metropol v Českých Budějovicích, Tomáš Böhm z restaurace Blue Lipno, Jan Uhlíř z Kovoslužby OTS a Ondřej Šanda za společnost Gastrofest, se zúčastnil například slavnostního banketu pro 130 hostů z řad politiků a významných podnikatelů.

„Hosté ochutnali tříchodové menu složené z tradičních jihočeských pokrmů, konkrétně kulajdu se zastřeným vejcem, pečené filátko z kapra, bramborovo-celerové pyré a kerblíkovou omáčku s limetkou a jako desert bezinkový krém s malinovým žahourem a plachtou z křehkého těsta,“ upřesnil Šíma.

Kuchaři v Číně absolvovali i vystoupení v celostátní televizi v zábavném pořadu, kde předvedli přípravu pečeného jablka s mátovým krémem a mandlovým sirupem. Na Dnech české kuchyně ve městě Chang Chi nabízeli hostům ochutnávku degustačních porcí bramboráku, žemlového knedlíku, lívanců, vepřové pečeně se zelím, kuřecích závitků, bublaniny a dalších dobrot.

Prezentaci jihočeské gastronomie v asijských zemích oceňuje Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR). Číňané totiž tvoří rok od roku stále větší procento návštěvníků regionu. „Čína má pro nás stále velký potenciál, proto velmi vítám zaměření na tento turistický trh. Počet hostů z Číny v jižních Čechách se za poslední rok zdesetinásobil a stále přibývají noví. A gastronomie je velmi dobrým lákadlem, protože jižní Čechy mají v tomto ohledu hodně co nabídnout,“ řekla ředitelka JCCR Pavla Konopová.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Čína, Petr Šíma, gastronomie, kuchař, pokrm, kulajda, omáčka, limetka, pyré, dezert, restaurace, těsto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchaři představili jihočeské speciality v Číně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.