Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letní Dámská jízda uvedla debut režiséra Rudolfa Havlíka

Krásný slunečný den. Koho by napadlo, že se něžné pohlaví odtrhne od bazénů či pohody na zahradě a přijde do multikina CineStar na Dámskou jízdu. Mnoho žen tak ve středu učinilo - a udělalo dobře!

Ředitelka multikina Svatava Kopečková hned v úvodu představila nové budějcké květinářství. V další prezentaci se dámy dozvěděly o síle rekonektivního léčení, kterou si mohly vyzkoušet přímo v sále. Přednášející Vladimír Ekart demonstroval zajímavou metodu ihned na všech přítomných v sále.

„Ještě teď cítím mravenčení v celém těle. Zajímavý zážitek. Po zhlédnutí videa jsem opravdu zvědavá, jak rekonektivní léčení funguje,“ sdělila Budějcké Drbně Jana Špatná.

Jako vždy nechyběla skvělá tombola, ve které tentokráte vyhrálo neuvěřitelné množství žen. Svatava Kopečková neustále nacházela další a další ceny, které si nadšené dámy, ale i pánové odnášeli po promítání nového českého filmu domů.

V předpremiéře se promítal celovečerní debut režiséra, spisovatele i cestovatele Rudolfa Havlíka Zejtra napořád. Jeho prvotina je zčásti inspirována vlastním cestováním po Asii a hledáním svého místa, domova v České republice.

Snímek vypráví o Petru Krausovi, kterého perfektně ztvárnil Pavel Batěk, jenž nakupuje zboží v Číně a dováží ho do České republiky. Hlavní hrdina se uvrtá do prapodivného kšeftu s padělanými tričky, která má dovézt českému mafiánovi (Jiřímu Lábusovi). Na hranicích však Petr zjistí, že trička jsou špatně ušitá a rozjíždí se tak série vtipných i smutných scének, kdy místo, aby Kraus řešil zapeklitou situaci, užívá si rande naslepo.

Šlamastika střídá další, ale vždy je na drátě jeho přítel, který nemešká ujet stovky kilometrů, aby ho z ní vytáhl. Druhým Petrovým andělem strážným je jeho kamarádka z dětství Tereza (Vica Kerekes), která je do něho tajně zamilovaná, Petr si však jejích vysílaných signálů nevšímá. Krásně je tak poukázáno na to, že co si žena v dnešní době nezařídí, to nemá, ale i že štěstí leží na dosah ruky. Stačí se jen rozhlédnout a chytit ho.

Fabulace snímku je dost neobratná. Některé scény působí nepravděpodobně až zbytečně, ale po řemeslné stránce je film perfektní. Divák se podívá do Hong Kongu, Plzně, Prahy, Brna i Ostravy, poslechne si výbornou hudbu a zhlédne krásné snímky zachycující tu pravou atmosféru všech zmiňovaných měst.

Budějcká Drbna dává filmu Zejtra napořád 62 %

Další Dámská jízda se odehraje 19. srpna a těšit se můžete na film s Cameron Diaz Sex Tape.

Štítky Dámská jízda, červen, multikino CineStar, České Budějovice, Zejtra napořád, Rudolf Havlík, Petr Kraus, Cinestar, film, režisér, Drbna.cz, Česko, Cameron Diaz, Jiří Lábus, Éva Vica Kerekešová, Pavel Batěk, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní Dámská jízda uvedla debut režiséra Rudolfa Havlíka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.